10 Kişilik Sütlaç Tarifi



10 Kişilik Sütlaç Tarifi, En çok istenen ve en çok arzu edilen tatlı olan sütlacı sevmeyen yoktur. Üstelik bir kez hazırlandığında da bir çok kase sütlaç çıkarak fazla gelecek olan misafire sizi mahcup etmez. Ben özellikle kalabalık gelen misafirlerim de yada gün menülerinde tatlı olarak sütlaç yapmayı tercih ediyorum. Hem yapımı kolay hemde hazmı kolay ve mideyi rahatsız etmemesi nedeni ile de bu tatlı şerbetli tatlılara nazaran daha çok tercih edilir. Uzak Doğu ülkelerine baktığımız zaman sütlacı çok fazla yaparak bir yemek gibi, sıcak olarak ikram eder ve tüketirler. Ancak bizim Ülkemiz, sütlacı soğuk olarak ve tatlı niyetine tüketir. Ayrıca soğuk olarak sütlacı tüketmek, Sütün kendini toparlayıp kıvama gelmesi ve yoğun bir tat vermesini sağlar. 

10 Kişilik Sütlaç Tarifi Malzemeler 
  • 4 litre doğal inek sütü
  • 4 çay bardağı su
  • 3 çay bardağı kırık pirinç
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 çay bardağı iri doğranmış fındık kırığı yada 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz kırığı yada 1 çay bardağı iri iri kıyılmış fıstık kırığı  
NOT : Kıvama gelmez ise bir yemek kaşığı mısır nişastasını bir çay bardağı sıcak suyun içinde eritip süte aktarın. Yavaş yavaş döküp sürekli karıştırın. Yoksa topak topak olur. 

10 Kişilik Sütlaç Tarifi Hazırlanışı

10 Kişilik Sütlaç Tarifi için, Öncelikle üç çay bardağı kırık pirinçleri musluk suyunda iyice yıkayıp, süzüyoruz daha sonra geniş bir kabın içine süzülen pirinçleri aktarıp, dört çay bardağı suyun içinde haşlamak üzere ocağın üzerine alın. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Ayrıca topaklanmaması için sürekli karıştırın. Haşlanan pirinçlerin daha sonra süzüp bekletin. Dört litre doğal inek sütünü derin bir tencereye alarak kaynatın. Daha sonra haşlanan kırık pirinçleri sütün içine ekleyin.
10 Kişilik Sütlaç Tarifi

. Kıvama gelene kadar sık sık karıştırın. Şayet yoğun sütlaç kıvamına gelmez ise, bir yemek kaşığı mısır nişastasını bir çay bardağı sıcak su içinde eriterek sütlacın içine yavaş yavaş döküp, hızlı hızlı karıştırın. Yoksa sütlacın çürümesine ve sütün dalgalanmasına neden olur ki bu da sütlaç da hiç istemediğimiz bir görüntüdür ve sütlacın tadını ve görüntüsünü bozar. 

10 Kişilik Sütlaç Tarifi, Kıvama gelen sütlacın içine şekerini ayarlamak için azar azar üç su bardağı toz şekeri döküp karıştırın. Birden dökerseniz sütlaç şerbetlenir. Bu nedenle yavaş yavaş dökün. Daha sonra aromasını ayarlamak için arzu edenler ve vanilya tadı sevenler bir paket şekerli vanilya döküp karıştırıp daha sonra ocağı kapatabilirler. Ancak ben limon kabuğu rendesini daha çok beğeniyorum. Bu nedenle ocağın altını kapattıktan sonra bir adet limon kabuğunu sütlacın üzerine rendeleyip karıştırıyorum. Ocağın altı hala açıkken limon kabuklarını rendelemeniz, limon kabuğunu acılaştırıp sütlaca acı ve ağır bir tat vermesine neden olacaktır. Bu nedenle ocağın altının kapalı olduğundan emin olun. Arzu edenler aynı işlemi uygulayarak portakal kabuğu rendesi de kullanabilirler. Ancak benim tercihim her zaman limon aromasından yanadır. 

10 Kişilik Sütlaç Tarifi, Tarifimiz tam olarak on kişilik tarife göre ayarlanmıştır. Sütlaçların sunumunu yapacağınız şık servis kaselerinden on tanesine sütlacı doldurarak oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra arzu ettiğiniz, iri kıyılmış fındık kırığını yada iri kıyılmış ceviz kırığını yada iri kıyılmış fıstık kırığını ekleyerek buz dolabında yaklaşık olarak bir saat bekletin. Ben bir saatten daha fazla bekletiyorum. Böylece sütün yoğunluğu artıyor ve daha sonra dışarı çıkartıp bir kaç dakika dinlendikten sonra servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun......

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 13:55:07





10 Kişilik Sütlaç Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "10 Kişilik Sütlaç Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güllaç Tatlısı

Güllaç tatlısı, Güllaç tatlısı tarifi, kolay, hesaplı aynı zamanda da çok lezzetli. Güllaç tatlısını her canımız istediği veya misafirleriniz geldiği zaman tabi ki yaparız ama ramazan ayında güllacın yeri bir başka. Osmanlı mutfağ...

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi, 11 ayın sultanı olan ramazan ayı bizler için çok önemli bir yer tutar hayatımızda. Çünkü oruç tutmak İslam dininin, Rabbimizin bize yapmamızı emrettiği şeylerden bir tanesidir. Bizde oruç tutmaya, ramazan ayına gerç...

Güllaç

Güllaç, Esasında ısıtılmış süt ve gül suyundan elde edilen sıcak bir karışımdan elde edilir. Karışımın güllaç yaprakları üzerine dökülmesi ve bu yaprakların orta kısmındaki katına ceviz koyulması ile yapılan bir ramazan tatlısıdır...

Güllaç Nasıl Yapılır

Güllaç Nasıl Yapılır, güllaç herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan birisidir. Ancak sadece ramazan aylarında marketlerde bulunan güllaç özellikle oruç tutan kişilerin iftar yaptıktan sonra ağızlarını tatla...

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır, Tatlı ve pastaları hemen hemen hepimiz çok severiz. Aç da olsak tok da olsak tatlılar için midemiz de mutlaka yer vardır. Mutfaklarımız da tatlıları her çeşit yapabiliriz. Eşsiz lezzetli olan bu tatlı...

Sütlaç Güveci

Sütlaç Güveci, Tatlılarda en çok sevilen ve en çok tercih edilen sütlaç olduğunu herkes bilir. Gerek hafif bir tatlı olması gerek hazmı kolay olması ve mide dostu olduğu için, bu tatlı daha çok tüketilir. Üstelik şimdi güveçte haz...

Nefis Sütlaç Tarifi

Nefis sütlaç tarifi, sütlaç geleneksel sütlü tatlılarımızdan biridir. Küçük büyük herkes sütlacı sever. Farklı sütlaç tarifleri vardır. Kimizi fırında pişirilir, kimisi ocakta. Ancak her biri nefis sütlaç tarifi olarak anılır. Hel...

En Kolay Sütlaç Tarifi

En Kolay Sütlaç Tarifi, Eminim sütlacı herkes sever özellikle bayramların ve özel günlerin olmazsa olmazı sofraların baş tacıdır. Sütlacın olmadığı bir bayram neredeyse düşünülemez. Uzak doğuda özellikle bayram şenliklerinde sütla...

Kremalı Sütlaç Tarifi

Kremalı Sütlaç Tarifi, Mutfaklarımızın en lezzetli sütlü tatlılardan biri olan sütlacın lezzetine herkes bayılır ve bir çok kişi kıvamını tam olarak tutturamadığı için bu harika sütlü tatlıyı yapmaktan vazgeçebilir. Kimi zaman pir...

Muhallebili Güllaç

Muhallebili güllaç, ramazan klasiği olan güllaca değişik bir tadıdır. Ramazan sofralarında keyifle yenilmekte olan muhallebili güllaç tadını damakta bırakan bir tatlı çeşididir. Osmanlı mutfağından gelen muhallebili güllaç gelenek...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Sütlaç Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018