Değişik Sütlaç Tarifleri



Değişik Sütlaç Tarifleri, sütlü tatlılar arasında ayrı bir yeri olan sütlaç büyük küçük herkes tarafından çok sevilir. Süt içmesini sevmeyen çocukların bile severek tükettiği bir tatlıdır. 1 kase sütlaç ile kişinin günlük alması gereken  protein ihtiyacı karşılanır. Hazırlaması oldukça kolaydır. Çok fazla zaman kaybettirmez. Genelde ana yemek sonrası tüketilir. Özellikle  ramazan aylarının vazgeçilmez tatlısıdır. Oldukça doyurucudur. Uzun süreli tokluk hissi verir. Ayrıca şerbetli tatlılar ile karşılaştırıldığında kalorisi oldukça düşüktür. Malzemeleri çoğu evin mutfağında bulunur. Ayrıca tüm marketlerden de kolaylıkla temin edilir. Sütlacın birbirinden farklı tarifi ve sunum şekilleri bulunur. Kimisi sütlacı nişastalı yaparken kimisi içerisine pirinç koymaz. Kimi buzdolabında soğutarak servis yapar, kimi fırınlar kimisi de sıcak olarak hazırlar. Tarifler herkesin damak zevkine göre değişir. Genellkle üzerine tarçın dökülerek servis edilen bir kaç değişik sütlaç tarifi şu şekildedir.

Fırında sütlaç tarifi için gerekli malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
Yapılışı: Pirinçler iyice yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ve bir tutam tuz konularak kaynatılır. Pirinçler iyice şişip pişene kadar kaynatılır. Sütün içinden bir çay bardağı sütü ayrılır. Geri kalan süt, şeker ve vanilya pirinçlere ilave edilir. Şekerler iyice eriyene kadar karıştırılır. Ayrıca küçük bir cezvede nişasta ve ayrılan bir çay bardağı kısık ateşte pişirilir. Nişastalı karışım kıvam bulunca kaynamakta olan süte yavaş yavaş ilave edilir. Tüm malzemeler yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar kaynadıktan ocaktan alınır. Sütlacın suyundan bir  kepçe alınarak bir kaseye konur ve soğuması için bir kenarda bekletilir. Daha sonra sütlaç aynı kepçe yardımıyla fırın kaplarına pay edilir. Bunun için güveç yada folyodan yapılmış fırın kapları tercih edilebilir. Kenara ayrılan sütlacın içerisine yumurta konularak iyice çırpılır. fırın kapların üzerine bu  karışımdan sürülür. fırın tepsisinin tabına biraz su konularak fırın kapları tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında sütlaçların üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Değişik Sütlaç Tarifleri

 Fırında sütlaçlar sunum için hazırdır. Afiyet olsun. 

Sakızlı sütlaç tarifi için gerekli malzemeler
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı su
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı damla sakızı
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı: Pirinçler berrak su akıtana kadar  bol suda yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerine 2 çay bardağı su ilave edilerek kaynatılır. Ayrı bir tencerede süt kaynatılır. Pirinçler iyice şişip piştikten sonra suyu ile birlikte sütün içine ilave edilir. Süt kaynadıktan sonra tencereye şeker ilave edilir. Sütlacın kıvam bulabilmesi için daha sonra nişasta ilave edilerek iyice karıştırılır. Havanda dövülmüş olan damla sakızını da sütlaca ekleyip biraz daha kaynatılır ve sütlaç ocaktan alınır. altını kapatın. Sakızlı sütlaç sıcakken kaselere pay edilir. Oda sıcaklığında ılındıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldırılır. Buzdolabından çıkarılan sakızlı sütlaç üzerine tarçın serpilerek sunum  yapılır. Afiyet olsun. 

Nişastasız sütlaç tarifi için gerekli malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
Yapılışı: Pirinçler sudan geçirilerek nişastalı suyu çok kaybolmadan tencereye alınır. Üzerine   3 su bardağı su ilave edilerek iyice kaynatılır. Bu tarifte nişasta kullanılmayacağı için pirinci fazla yıkamak pirinçteki doğal nişastanın kaybolmasına neden olur. Bu da sütlacın koyulaşarak kıvam bulmasını engeller. Pirinçler yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir. Eğer su az gelirse pirinçlere biraz daha su ilave edilebilir. Pirinçler  piştikten sonra tencere ocaktan alınır. Pirinçler bir müddet ılındıktan sonra üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek yeniden ocağa alınır. Süt kaynamaya başladıktan sonra içerisine şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar kaynatma işlemine devam edilir. Son olarak içerisine vanilya da ilave edilerek sütlaç ocaktan alınır. Sütlaç sıcakken tarif için kullanılacak olan kaselere doldurulur. Sütlacın soğuyup kıvam bulması için oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırılır. Yaklaşık 3-4 saat buzdolabında bekletilen nişastasız sütlaçlar sunum için hazırdır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 11:40:39





Değişik Sütlaç Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Değişik Sütlaç Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güllaç

Güllaç, Esasında ısıtılmış süt ve gül suyundan elde edilen sıcak bir karışımdan elde edilir. Karışımın güllaç yaprakları üzerine dökülmesi ve bu yaprakların orta kısmındaki katına ceviz koyulması ile yapılan bir ramazan tatlısıdır...

Güllaç Nasıl Yapılır

Güllaç Nasıl Yapılır, güllaç herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan birisidir. Ancak sadece ramazan aylarında marketlerde bulunan güllaç özellikle oruç tutan kişilerin iftar yaptıktan sonra ağızlarını tatla...

Güllaç Tatlısı

Güllaç tatlısı, Güllaç tatlısı tarifi, kolay, hesaplı aynı zamanda da çok lezzetli. Güllaç tatlısını her canımız istediği veya misafirleriniz geldiği zaman tabi ki yaparız ama ramazan ayında güllacın yeri bir başka. Osmanlı mutfağ...

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi, 11 ayın sultanı olan ramazan ayı bizler için çok önemli bir yer tutar hayatımızda. Çünkü oruç tutmak İslam dininin, Rabbimizin bize yapmamızı emrettiği şeylerden bir tanesidir. Bizde oruç tutmaya, ramazan ayına gerç...

Muhallebili Güllaç

Muhallebili güllaç, ramazan klasiği olan güllaca değişik bir tadıdır. Ramazan sofralarında keyifle yenilmekte olan muhallebili güllaç tadını damakta bırakan bir tatlı çeşididir. Osmanlı mutfağından gelen muhallebili güllaç gelenek...

Güllaç Kaç Kalori

Güllaç kaç kalori; hem faydalı hemde hafif olan güllaç, ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Güllaç tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekiyor. Diyet uzmanlarının belirttiği gibi, 1 dilim ekmeğe, 1 su bardağı süte...

Sütlaç Güveci

Sütlaç Güveci, Tatlılarda en çok sevilen ve en çok tercih edilen sütlaç olduğunu herkes bilir. Gerek hafif bir tatlı olması gerek hazmı kolay olması ve mide dostu olduğu için, bu tatlı daha çok tüketilir. Üstelik şimdi güveçte haz...

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır, Tatlı ve pastaları hemen hemen hepimiz çok severiz. Aç da olsak tok da olsak tatlılar için midemiz de mutlaka yer vardır. Mutfaklarımız da tatlıları her çeşit yapabiliriz. Eşsiz lezzetli olan bu tatlı...

Kremalı Sütlaç Tarifi

Kremalı Sütlaç Tarifi, Mutfaklarımızın en lezzetli sütlü tatlılardan biri olan sütlacın lezzetine herkes bayılır ve bir çok kişi kıvamını tam olarak tutturamadığı için bu harika sütlü tatlıyı yapmaktan vazgeçebilir. Kimi zaman pir...

Güveç Sütlaç

Güveçte Sütlaç, Tüm sütlü tatlılar gibi oldukça sağlıklı ve tam bir vitamin deposudur. Yapılan diğer sütlaç çeşitlerinden oldukça değişik olarak fırın içinde pişirilen bu muhteşem lezzetteki sütlaç tarifin kıvamı ile vanilya aroma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Sütlaç Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018