Fırın Sütlaç Üstü Nasıl Kızarır



Fırın sütlaç üstü nasıl kızarır, Bildiğiniz gibi sütlaç basit bir tariftir. Evlerde genellikle kaselere koyar, soğutur ve tarçın ekerek yada sade olarak servis ederiz. Bölgelere göre çok pirinç koyarak yapanlarda vardır, az pirinçli yapanlar yada sulu bırakanlarda görülür. Birde restoran raflarında alüminyum kaplar içerisinde yada güveç kaplarında gördüğümüz üstü yanık sütlaçlar mevcuttur. Çok albenisi olan bir görüntüsü vardır. Fakat nedense evlerde yapmamaktayız. Tabi genel anlamda söylüyorum. Yapanlarda mevcuttur. Şimdi bu yanık olmasının sırrı nedir ona bakalım. Size bunu tarif üzerinden anlatayım.

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı. İşin sırrı burada
  • 250 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 30 gr tereyağ
  • 6 adet güveç kabı
Yapılışı
İlk etapta sütü tencereye alıyoruz içerisine şekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar 1-2 dakika karıştırıyoruz. Daha sonra başka bir küçük kaba pirinçleri koyup haşlamaya bırakıyoruz. İyice haşlansın yoksa yerken kıtır kıtır sesler duyarsınız. Ufak bir çırpma kabında iki yumurta sarısını ve nişastayı az bir su ile çırpıyoruz. Su nişastayı açacak kadar olsun. Çok sulandırmayın. Tereyağını da sütün içerisine atalım.
Fırın Sütlaç Üstü Nasıl Kızarır

Bu arada fırını açığı 250 derecede ısınmaya bırakıyoruz. 3-4 dakika ısınması yeterli olacak. Sütlaçları güveçlere koyma anına göre kendinizi ayarlarsınız. Kaynayan süte nişasta ve yumurta karışımı ile koyulaştırma yapıyoruz. Sıcak olduğu için hemen kıvam almasını sağlayacak. Şimdi hiç beklemeden bir kepçe yardımı ile fırın tepsisine aldığımız güveçlere dolduralım. Doldurma işlemi bittikten sonra güveçleri yarısına yakın olacak şekilde tepsiye su ilave edelim. Bunun amacı üstü kızarana kadar sütlaçların kaynamasını önlemek. Amacımız üstlerini kızartmak. Fırın sütlaç nasıl kızarır burada yanıt bulmaya başlayacak. Isınmış olan fırına giren sütlaçlar 4-5 dk içerisinde kızarmaya başlayacak. Kızarmasını isteğe göre ayarlayabilirsiniz. Ben hafiften kızardığı zaman fırını kapatıyorum ve içerideki ısı komple kızartmadan kahverengimsi bir görüntü katıyor. Bunu yaptıkça deneyim edersiniz. İşlem bu kadar. Fırın sütlaç nasıl kızarır, bunu sağlayan etkenler yumurta sarısı ve fırında uyguladığımız kısa süreli işlem. Fırından çıkardıktan sonra hemen tepsiden kurtarın ve soğumaya bırakın. Yoksa ısınan suyun sıcaklığı sütlacı içeriden pişirmeye devam edebilir. Bu durumda sütlaç istediğinizden koyu olabilir. Şimdiden afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2016 11:14:14





Fırın Sütlaç Üstü Nasıl Kızarır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Fırın Sütlaç Üstü Nasıl Kızarır"

Nur

Cevap Sayısı: 0
Tadi cok guzel oluyor

2017-07-28 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güllaç Nasıl Yapılır

Güllaç Nasıl Yapılır, güllaç herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan birisidir. Ancak sadece ramazan aylarında marketlerde bulunan güllaç özellikle oruç tutan kişilerin iftar yaptıktan sonra ağızlarını tatla...

Güllaç

Güllaç, Esasında ısıtılmış süt ve gül suyundan elde edilen sıcak bir karışımdan elde edilir. Karışımın güllaç yaprakları üzerine dökülmesi ve bu yaprakların orta kısmındaki katına ceviz koyulması ile yapılan bir ramazan tatlısıdır...

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi, 11 ayın sultanı olan ramazan ayı bizler için çok önemli bir yer tutar hayatımızda. Çünkü oruç tutmak İslam dininin, Rabbimizin bize yapmamızı emrettiği şeylerden bir tanesidir. Bizde oruç tutmaya, ramazan ayına gerç...

Güllaç Tatlısı

Güllaç tatlısı, Güllaç tatlısı tarifi, kolay, hesaplı aynı zamanda da çok lezzetli. Güllaç tatlısını her canımız istediği veya misafirleriniz geldiği zaman tabi ki yaparız ama ramazan ayında güllacın yeri bir başka. Osmanlı mutfağ...

Güveç Sütlaç

Güveçte Sütlaç, Tüm sütlü tatlılar gibi oldukça sağlıklı ve tam bir vitamin deposudur. Yapılan diğer sütlaç çeşitlerinden oldukça değişik olarak fırın içinde pişirilen bu muhteşem lezzetteki sütlaç tarifin kıvamı ile vanilya aroma...

Muhallebili Güllaç

Muhallebili güllaç, ramazan klasiği olan güllaca değişik bir tadıdır. Ramazan sofralarında keyifle yenilmekte olan muhallebili güllaç tadını damakta bırakan bir tatlı çeşididir. Osmanlı mutfağından gelen muhallebili güllaç gelenek...

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır, Tatlı ve pastaları hemen hemen hepimiz çok severiz. Aç da olsak tok da olsak tatlılar için midemiz de mutlaka yer vardır. Mutfaklarımız da tatlıları her çeşit yapabiliriz. Eşsiz lezzetli olan bu tatlı...

Sütlaç Güveci

Sütlaç Güveci, Tatlılarda en çok sevilen ve en çok tercih edilen sütlaç olduğunu herkes bilir. Gerek hafif bir tatlı olması gerek hazmı kolay olması ve mide dostu olduğu için, bu tatlı daha çok tüketilir. Üstelik şimdi güveçte haz...

İncirli Sütlaç Tarifi

İncirli Sütlaç Tarifi, Hanımların sevdiklerine zevkle sunabileceği bir lezzet. Bilindik bir tatlıyı yeniden yorumlayıp lezzete lezzet katıyoruz. Üstelik oldukça kolay, bayram tatlılarının yanında yer alacak. Damaklarda iz bırakmak...

Light Sütlaç Tarifi

Light Sütlaç Tarifi, sütlaç hafif ve oldukça lezzetli bir sütlü tatlıdır. En fazla tüketilen sütlü tatlılardan biridir. Oldukça besleyici ve bol protein deposu olan sütlaç tatlıların en sağlıklısı olarak bilinir. Şerbetli tatlılar...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Sütlaç Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017