Güllaç Tatlısı



Güllaç tatlısı, Güllaç tatlısı tarifi, kolay, hesaplı aynı zamanda da çok lezzetli. Güllaç tatlısını her canımız istediği veya misafirleriniz geldiği zaman tabi ki yaparız ama ramazan ayında güllacın yeri bir başka. Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen müthiş hafif tatlı tarifi. Şimdilerde ise mısır nişastası kullanarak yapılan yufkaların kurtulmasından elde ettikleri güllaç yapraklarını süt ve şeker ile ıslatarak yapılan bir tatlı. Gül suyunu zaman içinde ilave ettikten sonra tatlının ismi de ona uygun olsun diye güllü aş diye koymuşlar. Bu nedenle ismi ile ortak tatlı çeşitlerimizdendir. Hemen bu nefis tarifi denemenizi tavsiye ederim. Üstelik de çok kolay hem hesaplı hemde zamandan çalmadan pratik bir şekilde hemen yapıp 1-2 saat içinde sevdiklerinizle beraber toplanıp yiyebileceğimiz bir tatlı tarifi. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi. 

Güllaç tatlısı tarifi için gerekli olan malzemeler
  • 10 adet hazır güllaç yaprağı
  • 1,5-2 litre süt
  • 2 su bardağı kadar toz şeker
  • İstediğiniz kadar çekilmiş ceviz veya çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı kadar saf gül suyu 
Üzerini süslemek için gerekli olan malzemeler
  • File fıstık
  • Nar taneleri
  • Ve ceviz
Güllaç tatlısı tarifinin yapılışı

Öncelikle şutu bir tencereye koyup üzerine şekeri döküp ocağın üzerine koyun karıştırarak ılıtın.
Güllaç Tatlısı

Şekerler tamamen eriyince ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Süt sıcak olursa güllaç yaprağınız hamur olur ve istediğiniz kıvamı yakalayamayabilirsiniz. O yüzden el yapmayan bir ısısı olması gerekir. Sonra sütümüzü geniş bir tepsinin içine döküyoruz ve güllaç yapraklarını sütün içine batırarak borcama veya başka bir fırın tepsisine dizin. Süte batırırken yaprakların parlak tarafının üste gelmesine dikkat edin. 5 katıda aynı şekilde sütle ıslatıp tepsiye dizin. Ve bu kata ince kıyılmış ceviz içini veya fındık içinde istediğiniz kadar koyuyoruz. Sonra yine aynı şekilde güllaç yapraklarını site batırarak katlayıp tepsiye dizilir. Bu işlem güllaç yaprakları bitene kadar devam edilir. Eğer sütünüz kaldıysa bir bardağın içine koyun ve içine 1-2 yemek kaşığı kadar saf gül suyu koyup karıştırın ve tatlının üzerine eşit gelecek şekilde gezdirin. Gül suyu isteğe bağlıdır. Güllaç tatlısı tarifi hazır. Şimdi bunu buzdolabında biraz dinlenmesi için yaklaşık olarak 1-2 saat beklemiyoruz. Tatlımız dinlendikten sonra dolaptan çıkarıp üzerini istediğiniz ürünü kullanarak süsleyip servis yapabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet bal şeker olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 17:08:11





Güllaç Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Güllaç Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güllaç

Güllaç, Esasında ısıtılmış süt ve gül suyundan elde edilen sıcak bir karışımdan elde edilir. Karışımın güllaç yaprakları üzerine dökülmesi ve bu yaprakların orta kısmındaki katına ceviz koyulması ile yapılan bir ramazan tatlısıdır...

Güllaç Nasıl Yapılır

Güllaç Nasıl Yapılır, güllaç herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan birisidir. Ancak sadece ramazan aylarında marketlerde bulunan güllaç özellikle oruç tutan kişilerin iftar yaptıktan sonra ağızlarını tatla...

Güllaç Tatlısı

Güllaç tatlısı, Güllaç tatlısı tarifi, kolay, hesaplı aynı zamanda da çok lezzetli. Güllaç tatlısını her canımız istediği veya misafirleriniz geldiği zaman tabi ki yaparız ama ramazan ayında güllacın yeri bir başka. Osmanlı mutfağ...

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi, 11 ayın sultanı olan ramazan ayı bizler için çok önemli bir yer tutar hayatımızda. Çünkü oruç tutmak İslam dininin, Rabbimizin bize yapmamızı emrettiği şeylerden bir tanesidir. Bizde oruç tutmaya, ramazan ayına gerç...

Muhallebili Güllaç

Muhallebili güllaç, ramazan klasiği olan güllaca değişik bir tadıdır. Ramazan sofralarında keyifle yenilmekte olan muhallebili güllaç tadını damakta bırakan bir tatlı çeşididir. Osmanlı mutfağından gelen muhallebili güllaç gelenek...

Güllaç Kaç Kalori

Güllaç kaç kalori; hem faydalı hemde hafif olan güllaç, ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Güllaç tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekiyor. Diyet uzmanlarının belirttiği gibi, 1 dilim ekmeğe, 1 su bardağı süte...

Sütlaç Güveci

Sütlaç Güveci, Tatlılarda en çok sevilen ve en çok tercih edilen sütlaç olduğunu herkes bilir. Gerek hafif bir tatlı olması gerek hazmı kolay olması ve mide dostu olduğu için, bu tatlı daha çok tüketilir. Üstelik şimdi güveçte haz...

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır, Tatlı ve pastaları hemen hemen hepimiz çok severiz. Aç da olsak tok da olsak tatlılar için midemiz de mutlaka yer vardır. Mutfaklarımız da tatlıları her çeşit yapabiliriz. Eşsiz lezzetli olan bu tatlı...

Kremalı Sütlaç Tarifi

Kremalı Sütlaç Tarifi, Mutfaklarımızın en lezzetli sütlü tatlılardan biri olan sütlacın lezzetine herkes bayılır ve bir çok kişi kıvamını tam olarak tutturamadığı için bu harika sütlü tatlıyı yapmaktan vazgeçebilir. Kimi zaman pir...

Güveç Sütlaç

Güveçte Sütlaç, Tüm sütlü tatlılar gibi oldukça sağlıklı ve tam bir vitamin deposudur. Yapılan diğer sütlaç çeşitlerinden oldukça değişik olarak fırın içinde pişirilen bu muhteşem lezzetteki sütlaç tarifin kıvamı ile vanilya aroma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Sütlaç Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018