Üstü Yanık Sütlaç Tarifi



Üstü yanık sütlaç tarifi, klasik sütlaçtan biraz daha farklı bir tariftir. Bu tür sütlacı daha çok restaurant vitrinlerinde görürsünüz. Bunun nedeni evde yapılan sütlaç fırına girmediği için daha pratik olmaktadır. Üstünün nasıl kızardığı ayrı bir merak konusu olmakta. Buna tarifte ayrıntılı olarak değineceğim. Tatlı sevenler için üstünün yanık olması yada olmaması çok önemli olmasa da yanık kısmı ayrı bir aroma katmaktadır. Bu tarifte güveç kapları önemli. Güveçte yapıldığı zaman çok daha hoş bir görüntü olmaktadır. Üstü yanık sütlaç tarifimiz için daha fazla bekletmeden başlayalım.

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 250 gr şeker
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 yumurta sarısı
  • 50 gr tereyağ
  • 30 gr nişasta
Yapılış
İlk başta tencereye sütü koyup kaynamaya bırakıyoruz. Aynı zamanda pirinçleri de başka bir kabın içerisinde kaynamaya bırakıyoruz. Ancak pirinçlerin iyice yıkanıp öyle kaynatılması daha iyi olacak. Üzerlerindeki doğal nişasta bu şekilde gidecektir. Ufak bir çırpma kabına yumurtaların sarılarını ayırıyoruz. Beyazlarını da sütlaca koyarsanız topak topak bir görüntü ortaya çıkacaktır. Aynı kaba nişastayı da ilave edip çok az suyla çırpıyoruz.
Üstü Yanık Sütlaç Tarifi

Süt ısınmaya başlayınca içerisine şeker ve tere yağını da katıp karıştırıyoruz. Bu arada fırın tepsisine güveç kaplarını diziyoruz ve içerisine güveçlerin dip kısımlarında kalacak kadar su koyuyoruz. Suyu koymamamızı amacı sütlaçların kaynamadan üstlerin kızarmasını sağlamak. Fırın ısısı yüksek olacağı için sütlaçlar güveç kaplarının içerisinde kaynama ve taşmaya başlar. O yüzden su koymayı unutmayın. Fırının derecesini 250 derece olarak ayarlıyoruz ve ısınmaya bırakıyoruz. Bu arada kaynayan sütümüze nişastayı döküyoruz ve hızlı hızlı karıştırıyoruz. Göreceğiniz gibi süt koyulaşmış olacak. Süt kaynamadan nişastayı dökmeyin yoksa ne kadar kıvamda olacağını kestiremeyebilirsiniz. Şimdi sütlaçları güveçlere koyup fırına atma zamanı. Fırınımız yeterli ısıya zaten 2-3 dk içerisinde ulaşmıştır. Tepsiyi fırına atıyoruz ve üstleri kızarana kadar takip ediyoruz. Fırın ısıları farklı olabildiği için net süre vermek istemiyorum. Ama genelde 4 dk içerisinde kızarmış olacak. Kızaran sütlaçları tepsiden alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Üstü yanık sütlaç tarifi bu şekilde. Çok basit bir tarif. İsterseniz üzerilerine parça ceviz atarak servis edebilirsiniz. 

Yayınlanma Tarihi : 17.09.2016 16:35:09





Üstü Yanık Sütlaç Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Üstü Yanık Sütlaç Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güllaç Nasıl Yapılır

Güllaç Nasıl Yapılır, güllaç herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan birisidir. Ancak sadece ramazan aylarında marketlerde bulunan güllaç özellikle oruç tutan kişilerin iftar yaptıktan sonra ağızlarını tatla...

Güllaç

Güllaç, Esasında ısıtılmış süt ve gül suyundan elde edilen sıcak bir karışımdan elde edilir. Karışımın güllaç yaprakları üzerine dökülmesi ve bu yaprakların orta kısmındaki katına ceviz koyulması ile yapılan bir ramazan tatlısıdır...

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi, 11 ayın sultanı olan ramazan ayı bizler için çok önemli bir yer tutar hayatımızda. Çünkü oruç tutmak İslam dininin, Rabbimizin bize yapmamızı emrettiği şeylerden bir tanesidir. Bizde oruç tutmaya, ramazan ayına gerç...

Güllaç Tatlısı

Güllaç tatlısı, Güllaç tatlısı tarifi, kolay, hesaplı aynı zamanda da çok lezzetli. Güllaç tatlısını her canımız istediği veya misafirleriniz geldiği zaman tabi ki yaparız ama ramazan ayında güllacın yeri bir başka. Osmanlı mutfağ...

Güveç Sütlaç

Güveçte Sütlaç, Tüm sütlü tatlılar gibi oldukça sağlıklı ve tam bir vitamin deposudur. Yapılan diğer sütlaç çeşitlerinden oldukça değişik olarak fırın içinde pişirilen bu muhteşem lezzetteki sütlaç tarifin kıvamı ile vanilya aroma...

Muhallebili Güllaç

Muhallebili güllaç, ramazan klasiği olan güllaca değişik bir tadıdır. Ramazan sofralarında keyifle yenilmekte olan muhallebili güllaç tadını damakta bırakan bir tatlı çeşididir. Osmanlı mutfağından gelen muhallebili güllaç gelenek...

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır, Tatlı ve pastaları hemen hemen hepimiz çok severiz. Aç da olsak tok da olsak tatlılar için midemiz de mutlaka yer vardır. Mutfaklarımız da tatlıları her çeşit yapabiliriz. Eşsiz lezzetli olan bu tatlı...

Sütlaç Güveci

Sütlaç Güveci, Tatlılarda en çok sevilen ve en çok tercih edilen sütlaç olduğunu herkes bilir. Gerek hafif bir tatlı olması gerek hazmı kolay olması ve mide dostu olduğu için, bu tatlı daha çok tüketilir. Üstelik şimdi güveçte haz...

İncirli Sütlaç Tarifi

İncirli Sütlaç Tarifi, Hanımların sevdiklerine zevkle sunabileceği bir lezzet. Bilindik bir tatlıyı yeniden yorumlayıp lezzete lezzet katıyoruz. Üstelik oldukça kolay, bayram tatlılarının yanında yer alacak. Damaklarda iz bırakmak...

Light Sütlaç Tarifi

Light Sütlaç Tarifi, sütlaç hafif ve oldukça lezzetli bir sütlü tatlıdır. En fazla tüketilen sütlü tatlılardan biridir. Oldukça besleyici ve bol protein deposu olan sütlaç tatlıların en sağlıklısı olarak bilinir. Şerbetli tatlılar...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Sütlaç Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017