8 Kişilik Sütlaç Tarifi



Sekiz Kişilik Sütlaç Tarifi, tarifimize başlamadan önce ilk olarak sütlaç hakkında biraz bilgi verelim. Sütlaç ismi "Sütlü Aş" kelimesinden gelmiş olmakla beraber asıl olarak Rumeli tatlısı olarak bilinir. Rumeli'den gelerek bizim Türk mutfağına girmiş olan sütlaç hemen hemen her yaşta insanın beğenerek tükettiği bir tatlı türüdür. Bu tatlı pirinç, süt ve şeker gibi ana malzemelerden yapılmaktadır. Sekiz kişilik sütlaç tarifini birebir uyguladığımız taktirde her kesimin beğenerek ve severek tüketeceği tam kıvamında bir sütlaç hazırlamış olacaksınız. Sütlaç yaparken en çok yapılan hatalardan biri de ya pirincin suyunu tam çekmeden sütü eklemek veya suyu çektikten sonra fazla bir şekilde kaynatılmasıdır. Unutulmamalıdır ki pirincin kıvamı sütlaca tat veren en önemli etkenlerin başında gelir. Bu sebeple kaynama süresine dikkat edilerek bu tatlıyı yaparsanız sütlacın kötü olma şansı yoktur. 

Sekiz Kişilik Sütlaç İçin Gerekli Olan Malzemeler 
  • İki litre süt 
  • İki çay bardağı pirinç 
  • 1.5 litre su 
  • Üç yemek kaşığı pirinç unu 
  • İki su bardağı toz şeker 
  • Tarçın 
Sekiz Kişilik Sütlaç Yapılışı 

Sütlacımızı yapmaya başlamadan önce ilk olarak pirinçleri güzel bir şekilde yıkıyoruz ve suyunu iyice süzdükten sonra tencere içerisine alıyoruz.
8 Kişilik Sütlaç Tarifi

. Üzerine tarifte ki miktar kadar suyu da ekleyerek ocağın altını açıyoruz. Pirinçler suyunu iyice çekene kadar pişirdikten sonra üzerine sütü ekleyerek kaynayana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Bu işlem devam ederken bir kase içerisinde pirinç ununu ve bir su bardağı suyla iyice karıştırın ve ezin. Sütümüz kaynadıktan sonra bir kepçe kadar alınarak ılık şekilde pirinç unu karışımına ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra tencere içerisine boşaltıyoruz. Hemen sonra tencere içindeki karışımı on dakika daha kaynatın. Daha sonra bu işlemin ardından üzerine toz şekeri ekledikten sonra sekiz kişilik sütlacımız hazır duruma gelmiş olacaktır. Ocağın altını kapatarak sütlacımızı kaselere paylaştırın. Sütlacı biraz ılıtın. Son olarak ister buz dolabına koyun soğuk olsun ister oda sıcaklığında tutun. Hazır olan sütlacı servis ederken üzerine tarçın koymayı unutmayın. Tarçın koyarsanız sütlacımızın tadına ekstra bir tat katmış olursunuz. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 11:46:55





8 Kişilik Sütlaç Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "8 Kişilik Sütlaç Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güllaç

Güllaç, Esasında ısıtılmış süt ve gül suyundan elde edilen sıcak bir karışımdan elde edilir. Karışımın güllaç yaprakları üzerine dökülmesi ve bu yaprakların orta kısmındaki katına ceviz koyulması ile yapılan bir ramazan tatlısıdır...

Güllaç Nasıl Yapılır

Güllaç Nasıl Yapılır, güllaç herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan birisidir. Ancak sadece ramazan aylarında marketlerde bulunan güllaç özellikle oruç tutan kişilerin iftar yaptıktan sonra ağızlarını tatla...

Güllaç Tatlısı

Güllaç tatlısı, Güllaç tatlısı tarifi, kolay, hesaplı aynı zamanda da çok lezzetli. Güllaç tatlısını her canımız istediği veya misafirleriniz geldiği zaman tabi ki yaparız ama ramazan ayında güllacın yeri bir başka. Osmanlı mutfağ...

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi, 11 ayın sultanı olan ramazan ayı bizler için çok önemli bir yer tutar hayatımızda. Çünkü oruç tutmak İslam dininin, Rabbimizin bize yapmamızı emrettiği şeylerden bir tanesidir. Bizde oruç tutmaya, ramazan ayına gerç...

Muhallebili Güllaç

Muhallebili güllaç, ramazan klasiği olan güllaca değişik bir tadıdır. Ramazan sofralarında keyifle yenilmekte olan muhallebili güllaç tadını damakta bırakan bir tatlı çeşididir. Osmanlı mutfağından gelen muhallebili güllaç gelenek...

Güllaç Kaç Kalori

Güllaç kaç kalori; hem faydalı hemde hafif olan güllaç, ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Güllaç tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekiyor. Diyet uzmanlarının belirttiği gibi, 1 dilim ekmeğe, 1 su bardağı süte...

Sütlaç Güveci

Sütlaç Güveci, Tatlılarda en çok sevilen ve en çok tercih edilen sütlaç olduğunu herkes bilir. Gerek hafif bir tatlı olması gerek hazmı kolay olması ve mide dostu olduğu için, bu tatlı daha çok tüketilir. Üstelik şimdi güveçte haz...

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır, Tatlı ve pastaları hemen hemen hepimiz çok severiz. Aç da olsak tok da olsak tatlılar için midemiz de mutlaka yer vardır. Mutfaklarımız da tatlıları her çeşit yapabiliriz. Eşsiz lezzetli olan bu tatlı...

Kremalı Sütlaç Tarifi

Kremalı Sütlaç Tarifi, Mutfaklarımızın en lezzetli sütlü tatlılardan biri olan sütlacın lezzetine herkes bayılır ve bir çok kişi kıvamını tam olarak tutturamadığı için bu harika sütlü tatlıyı yapmaktan vazgeçebilir. Kimi zaman pir...

Güveç Sütlaç

Güveçte Sütlaç, Tüm sütlü tatlılar gibi oldukça sağlıklı ve tam bir vitamin deposudur. Yapılan diğer sütlaç çeşitlerinden oldukça değişik olarak fırın içinde pişirilen bu muhteşem lezzetteki sütlaç tarifin kıvamı ile vanilya aroma...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Sütlaç Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018