Güllaç Nasıl Yapılır



Güllaç Nasıl Yapılır, güllaç herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan birisidir. Ancak sadece ramazan aylarında marketlerde bulunan güllaç özellikle oruç tutan kişilerin iftar yaptıktan sonra ağızlarını tatlandırmak için en hafif sütlü tatlıdır. Ramazan aylarında tutulan orucun sonrasında vücudun ihtiyaç duyduğu şeker ihtiyacını karşılayan, hatta iftar sonrasında tüketildiğinde bile rahatsız etmemesi sebebi ile en çok tercih edilen tatlı çeşididir.  Çünkü şerbetli tatlılar çok güzel olmasına rağmen oldukça ağırdır, ancak süt il hazırlanan tatlılar daha hafiftir. Ayrıca güllaç yapraklarının hazırlanmasında nişasta, un ve su ilave edilerek yapılan ve hiç bir katkı maddesi olmadığı için güllaç oldukça sağlıklı olan bir tatlıdır. Ramazan ayında piyasada bulunan güllacı bolca tüketmeye özen gösterin. Bol süt ve ceviz kullanılarak yapıldığı için güllaç protein, vitaminler ve mineraller açısından zengin, besin değeri yüksek ve kalorisi düşük olan hafif tatlı çeşitlerinden birisi olarak söylenebilir. Özellikle çocukların bu değerli besin kaynağı olan güllacı mutlaka tüketmeleri gerekmektedir. 

Güllaç Nasıl Yapılır, Püf Noktaları, özellikle güllacı yaparken püf noktası bolca süt kullanılmasıdır. Eğer az miktarda süt kullanılır ise, güllaç istediğiniz lezzette olmayabilir. Çünkü güllaç yapraklarının üzerine sütü döktükçe yapraklar içine çeker. Bu nedenle bolca süt kullanılması önerilmektedir. Bir tepsi güllaç yapmak için 10 yaprak kullanılması idealdir. Eğer fazla yaprak koyarsanız güllaç hem çok kalın hem de yanlara doğru ayrılabilir. Güllaç yapımında kullanılan güllaç yaprakları mutlaka kararında olmalı, hatta içerisine konulan ceviz içininde kararında olması en önemli püf noktasından birisidir. Eğer aşırı ceviz kullanılırsa sütün tadının kaçmasına sebep olur, bunun için güllaçta ilk aldığınız damak tadını bulamayabilirsiniz. Güllaç özellikle gül suyu ilave edilerek yapılır, kısacası gül suyu olmadan bir güllaç düşünülmez.
Güllaç Nasıl Yapılır

Ancak bazı kimseler gül suyu olmadan yemeyi tercih ediyorlar, tabi bu şekilde de lezzetli oluyor ama gül suyu ile çok daha lezzetli olduğunu unutmamak gerekir. 

Güllaç Nasıl Yapılır, Gerekli Olan Malzemeler
  • 10 yaprak güllaç
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
Üzerini süslemek İçin
  • Ceviz
  • Nar taneleri
  • File fıstık
Güllaç Nasıl Yapılır? İlk önce tencerenin içine  sütü, toz şekeri ilave ederek iyice ısıtalım. Sütün içindeki toz şekerin iyice erimesi gerekmektedir. Ardından sütü ocaktan alalım ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyelim. Eğer süt kaynar vaziyette iken güllacı yaparsanız güllaç yaprakları hamur olur. Bunun için güllacı yaparken hazırladığımız süt serçe parmağı hafifçe yakacak şekilde olmalıdır. Şimdi güllacı yapmaya başlayalım. Geniş ve derin bir tepsinin içerisine bir kepçe süt koyalım ve güllaç yapraklarının parlak olan kısımları üste gelecek şekilde tepsinin içine dizelim. Daha sonra iki kepçe sütü güllaç yaprağının her tarafı ıslanacak şekilde gezdirelim. Aynı bu işlemi beş güllaç yaprağını tepsiye dizerek tekrarlayalım. Beşinci kattaki güllaç yaprağını üt ile ıslattıktan sonra bu katının üzerine orta irilikte çekilmiş ceviz içini her tarafına serpelim. Tekrar altıncı güllaç yaprağını üzerine koyduktan sonra süt ile ıslatmaya devam edelim. Bütün güllaç yapraklarını aynı işlem ile sütle ıslattıktan sonra kalan sütün içerisine gül suyunu ilave edelim ve güllacın üzerine gezdirerek dökelim. Ardından güllacı soğuması için buzdolabına kaldıralım. Güllaç buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilerek soğutulmalıdır. Güllaç iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabağına alalım ve üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 13:54:49





Güllaç Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Güllaç Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güllaç Nasıl Yapılır

Güllaç Nasıl Yapılır, güllaç herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan birisidir. Ancak sadece ramazan aylarında marketlerde bulunan güllaç özellikle oruç tutan kişilerin iftar yaptıktan sonra ağızlarını tatla...

Güllaç

Güllaç, Esasında ısıtılmış süt ve gül suyundan elde edilen sıcak bir karışımdan elde edilir. Karışımın güllaç yaprakları üzerine dökülmesi ve bu yaprakların orta kısmındaki katına ceviz koyulması ile yapılan bir ramazan tatlısıdır...

Güllaç Tarifi

Güllaç tarifi, 11 ayın sultanı olan ramazan ayı bizler için çok önemli bir yer tutar hayatımızda. Çünkü oruç tutmak İslam dininin, Rabbimizin bize yapmamızı emrettiği şeylerden bir tanesidir. Bizde oruç tutmaya, ramazan ayına gerç...

Güllaç Tatlısı

Güllaç tatlısı, Güllaç tatlısı tarifi, kolay, hesaplı aynı zamanda da çok lezzetli. Güllaç tatlısını her canımız istediği veya misafirleriniz geldiği zaman tabi ki yaparız ama ramazan ayında güllacın yeri bir başka. Osmanlı mutfağ...

Muhallebili Güllaç

Muhallebili güllaç, ramazan klasiği olan güllaca değişik bir tadıdır. Ramazan sofralarında keyifle yenilmekte olan muhallebili güllaç tadını damakta bırakan bir tatlı çeşididir. Osmanlı mutfağından gelen muhallebili güllaç gelenek...

Kremalı Sütlaç Tarifi

Kremalı Sütlaç Tarifi, Mutfaklarımızın en lezzetli sütlü tatlılardan biri olan sütlacın lezzetine herkes bayılır ve bir çok kişi kıvamını tam olarak tutturamadığı için bu harika sütlü tatlıyı yapmaktan vazgeçebilir. Kimi zaman pir...

Sütlaç Güveci

Sütlaç Güveci, Tatlılarda en çok sevilen ve en çok tercih edilen sütlaç olduğunu herkes bilir. Gerek hafif bir tatlı olması gerek hazmı kolay olması ve mide dostu olduğu için, bu tatlı daha çok tüketilir. Üstelik şimdi güveçte haz...

Light Sütlaç Tarifi

Light Sütlaç Tarifi, sütlaç hafif ve oldukça lezzetli bir sütlü tatlıdır. En fazla tüketilen sütlü tatlılardan biridir. Oldukça besleyici ve bol protein deposu olan sütlaç tatlıların en sağlıklısı olarak bilinir. Şerbetli tatlılar...

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır, Tatlı ve pastaları hemen hemen hepimiz çok severiz. Aç da olsak tok da olsak tatlılar için midemiz de mutlaka yer vardır. Mutfaklarımız da tatlıları her çeşit yapabiliriz. Eşsiz lezzetli olan bu tatlı...

Nefis Sütlaç Tarifi

Nefis sütlaç tarifi, sütlaç geleneksel sütlü tatlılarımızdan biridir. Küçük büyük herkes sütlacı sever. Farklı sütlaç tarifleri vardır. Kimizi fırında pişirilir, kimisi ocakta. Ancak her biri nefis sütlaç tarifi olarak anılır. Hel...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Sütlaç Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ocak - 2018