12 Kişilik Sütlaç Tarifi Süt ile hazırlanan en lezzetli tatlılardan biri olan sütlaç, her yaştan herkesin severek tükettiği hafif bir sütlü tatlıdır. Özellikle yaz aylarında ve Ramazan ayında oruç açarken günlük şeker ihtiyacınızı karşılayan ve ağızları tatlandıran nefis bir lezzettir. Genellikle her evde belli miktarlarda sütlaç yapılmaktadır. Ancak kalabalık aileler için, özellikle 12 kişilik bir aileye yetecek kadar sütlaç hazırlamak gerekir. Eğer köyden taze süt aldıysanız ve bu sütü değerlendirmek istiyorsanız, siz de 12 kişilik sütlaç tarifi ile bolca lezzetli sütlaç yapabilirsiniz. Pişirdiğiniz sütlacı ailenizle, komşularınızla veya sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. 12 kişilik sütlaç tarifinin yapılışı oldukça pratik olmasının yanı sıra lezzeti ile de damak zevkinize hitap eder. Ayrıca sütlaç pişirirken isteğe göre farklı tatlar ekleyebilirsiniz; örneğin damla sakızı, vişne, kayısı veya vanilya gibi farklı tatlar ekleyerek muhteşem sütlaçlar hazırlayabilirsiniz. Özellikle sadece süt ile pişirilen sütlaç, protein açısından en sağlıklı tatlı çeşitlerinden biridir. 12 Kişilik Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
12 Kişilik Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? İlk önce geniş ve büyük bir tencerenin içine taze, yeni sağılmış inek sütünü koyup suyu ilave edin ve iyice kaynatın. Süt kaynarken, pirincin nişastasının gitmesi için bol su ile iyice yıkayın. Kaynayan sütün içine yıkanmış pirinçleri ekleyin ve ocağın altını orta ateşe getirin. Bu şekilde süt içindeki pirinç yaklaşık bir saat kadar pişirilmelidir. Bir saat kadar piştikten sonra toz şekeri ilave edin ve şeker ile birlikte 10 dakika kadar daha kaynatın. Sütlaç piştikten sonra ocağın altını kapatın. Sütlaç mutlaka ilk sıcaklığını attıktan sonra cam kaselere konulmalıdır. Tüm kaselere sütlaç paylaştırıldıktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğumasını bekleyin ve ardından buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra üzerine toz tarçın serpiştirerek servis yapın. Arzuya göre çeşitli dondurmalarla birlikte de sütlacı ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |