Alüminyum kâsede fırında sütlaç, üzeri yanık sevenlerin en büyük tercihlerinden biridir. Şık sunumu ve lezzeti ile büyüleyen olağanüstü bir tatlıdır. Bir kez denedikten sonra bu tatlıdan vazgeçemeyeceksiniz. Hazırlaması kolay ve pratik olan bu tatlıyı artık siz de evlerinizden eksik etmeyeceksiniz. Deneyin ve aradaki farkı siz de görün. Şimdiden kolay gelsin. Gerekli Malzemeler
Önemli Uyarı Alüminyum kaseler, fırın sıcaklığına daha dayanıklı olduğu için hazırladığınız sütlacı mutlaka alüminyum kaselere doldurup fırına koyun. Ayrıca tepsiye iki parmak kalınlığında su dökün. Böylece sütlaç kurumadan üzeri yanmış olur. Alüminyum Kasede Fırında Sütlaç Nasıl Hazırlanır? Öncelikle bir çay bardağı kırık pirinci normal musluk suyunda yıkayıp geniş bir tencereye koyun. Üzerine bir çay bardağı sıcak su ekleyip, ocağın üzerine koyun ve altını yakın. Suyunu çektikten sonra üzerine yavaş yavaş bir litre sütü ekleyin ve karıştırın. Daha sonra bir çay bardağı sıcak su içinde mısır nişastasını eriterek süt kaynadıktan sonra azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Aksi takdirde topaklanma olur ve bu da sütlaçta istenmeyen bir görüntü ve tada yol açar. Sütlaç kıvama geldiği zaman üzerine azar azar bir su bardağı toz şeker ekleyip hızlıca karıştırın. Yoksa sütlaç şekerlenir ve istediğimiz kıvamı yakalamamızı engeller. Daha sonra bir paket vanilya ekleyip sütlacı karıştırın. Ocağın altını kapatarak alüminyum kaselere doldurun. Fırın tepsisine biraz su dökerek alüminyum kaseleri su dolu fırın tepsisine teker teker dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp servis edin. Afiyet olsun. |
Şüceyne
13 Temmuz 2024 CumartesiBu tarifi uygularken alüminyum kaselerin fırında kullanımı güvenli mi? Fırına koyarken başka bir malzeme kullanmak gerekir mi?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiŞüceyne,
Alüminyum kaseleri fırında kullanmak genellikle güvenlidir, özellikle orta sıcaklıklarda pişirme yapıyorsan. Ancak, yüksek sıcaklıklar için endişeleniyorsan ya da daha güvenli bir alternatif arıyorsan, fırına dayanıklı cam veya seramik kaplar kullanabilirsin. Ayrıca, alüminyum kaselerin fırının tabanına direkt temasını önlemek için bir fırın tepsisi ya da silikon mat kullanmak da iyi bir fikir olabilir.
Sağlıklı ve lezzetli yemekler dilerim!