Fırında Sütlaç Üstüne Ne Sürülür?
20 Temmuz 2024

Fırında Sütlaç Üstüne Ne Sürülür?

Fırında Sütlaç Üstüne Ne Sürülür

Sütlaç, başta pirinç, süt ve şekerden yapılan, sütlü tatlılar arasında en sevilenlerden biridir. Sütün girdiği birçok sütlü tatlı tarifi vardır ve hepsi de sevilerek tüketilir. Bazılarımız tencerede sütlaç pişirmeyi severken, bazılarımız ise fırında pişirip üzerinin kızarık olmasını tercih ederiz. Fırında pişen sütlacın tadı daha farklı ve lezzetli olur. Hem yapımı çok pratiktir, hem de herkesin severek yiyebileceği bir tatlıdır. Çocuğunuz için veya kendi canınız çektiğinde kolayca yapabilirsiniz. Akşam yemeğine misafiriniz geleceğinde, yemek sonrası veya yemek arası sofrada sunabileceğiniz güzel bir tatlıdır. Fırında hiç sütlaç yapmadıysanız denemenizi öneririm.

Fırında Sütlaç Yapmanın Püf Noktaları

Fırında sütlaç yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, üzerinin kızarmasını sağlamaktır. Bu kızarmış görüntü ve lezzeti elde etmek için farklı yöntemler kullanılabilir. İşte fırın sütlacın üstüne sürülebilecek bazı malzemeler:

  • Yumurta Sarısı: Fırında sütlaç üzerine sürülen yumurta sarısı, sütün ve pirincin lezzetini artırırken, tatlının üzerinde güzel bir kızarıklık oluşturur.
  • Tarçın: Tatlının üzerini süslemek için tarçın kullanabilirsiniz. Tarçın, sütlaç ile mükemmel uyum sağlar ve tatlının lezzetini artırır.
  • Toz Şeker: Fırın sütlacın üzerine ince bir tabaka toz şeker serpebilirsiniz. Bu, tatlının üzerinin karamelize olmasını sağlar.

Fırında Sütlaç Yapmak İçin Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta veya pirinç unu
  • 1 paket vanilya

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Pirinci bir tencerede üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip haşlayın ve fazla suyunu süzün.
  • Başka bir tencerede sütü ve haşlanmış pirinci bir arada 15-20 dakika kaynatın.
  • Kaynayan tencereye toz şekeri ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.
  • Nişastayı ya da pirinç ununu yarım su bardağı kadar su ile karıştırarak açın ve yavaş yavaş sütlaca dökün. Bu döküm aşamasında bir yandan da tencereyi karıştırın.
  • 3-4 dakika daha kaynatın. Sonra vanilyayı ilave edip karıştırın ve sütlacı fırın kaselerine paylaştırın.
  • Üzerine sürmek için yumurtanın sarısını akından ayırın ve sarısını güzelce çırpın. Kaselerin üzerine paylaştırın.
  • Fırın tepsinizin içine iki parmak kadar su koyup kaseleri tepsiye yerleştirin.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Üzeri kızaran sütlaçların üstünü dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güllaç Kaç Kalori?dir?

Güllaç Kaç Kalori?dir?

Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Nişastalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Nişastalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

İyi Sütlaç Nasıl Yapılır?

İyi Sütlaç Nasıl Yapılır?

Güncel

Yumurtalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güllaç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nişastasız Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Nişastasız Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi

Üstü Yanık Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Üstü Yanık Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

12 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

12 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Nefis Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Nefis Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Sulu Olduysa Ne Yapmalı?

Sütlaç Sulu Olduysa Ne Yapmalı?

Fırın Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?

Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?