İncirli Sütlaç Tarifi Hanımların sevdiklerine zevkle sunabileceği bir lezzet olan incirli sütlaç, klasik bir tatlıyı yeniden yorumlayarak lezzete lezzet katıyor. Üstelik yapımı oldukça kolay ve bayram tatlılarının yanında yer alabilecek nitelikte. Damaklarda iz bırakmak isteyen herkesin başucu tarifi olacak, oldukça hafif ve güzel bir tatlıdır. İncirli Sütlaç Malzemeleri
İncirli Sütlaç Nasıl Yapılır? 1 çay bardağı pirinci bol su ile yıkayın. Sütlaç yapacağınız tencereye bir su bardağı suyu ekleyip üzerine yıkanmış pirinci koyun. Orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Önceden ılık suda beklettiğiniz incirleri minik minik doğrayın ve üzerine yarım çay bardağı su ekleyerek tavada kavurun. Yeterince yumuşayan incirleri sütlaç kaselerinin içine eşit miktarda dağıtın. Diğer yandan piştiğinden emin olduğunuz pirincin üzerine sütü ekleyin. 10 dakika kaynadıktan sonra şekeri ve vanilini ekleyin. Bu şekilde 5 dakika daha kaynatın. Sonrasında küçük bir kaseye aldığınız nişastanın üzerine 2-3 kaşık kaynamış süt ilave edin. Karıştırıp sütlacın üzerine dökün. Çok kısa bir süre iki taşım kaynatmak yeterli olacaktır. Ocağı kapatıp incirleri koyduğunuz kaselerin üzerine sütlacı doldurun. Ancak tepeleme dolmasın, fırına konduğunda taşma yaşanmasın. Fırının sadece üst ızgaralarını açın. Fırın tepsisine dizdiğiniz sütlaçları 180 derece ısıttığınız fırına verin. Üzerleri yeterince kızardığında çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |