Pudingli Sütlaç Tarifi Canım tatlı çekmişti ve farklı bir şeyler denemek istiyordum. Ne yapabilirim diye düşünürken aklıma puding geldi. Acaba puding ile sütlaç yapsam nasıl olurdu? Neden denemeyeyim ki! Denedim ve gerçekten çok güzel, harika bir lezzet ortaya çıktı. Pudingli sütlaç tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Denemenizde fayda var, çok beğeneceğinizden eminim. Pudingli Sütlaç İçin Malzemeler
Pudingli Sütlaç Nasıl Yapılır? Pirinç ve 1.5 su bardağı suyu bir tencereye koyun. Orta ateşte tencerenin ağzını tam kapatmadan, ara sıra karıştırarak pirinç suyunu çekene kadar iyice pişirin. Ayrı bir tencereye yarım kilo sütü koyarak kaynatın. Kalan bir bardak süt ile puding ve vanilyayı karıştırarak erimesini sağlayın. Kaynayan süt içerisine şeker ve pişmiş pirinci ilave edin ve iyice karıştırın. Ardından, bir çay bardağı süt ile erittiğiniz puding ve vanilya karışımını yavaş yavaş sıcak süte ekleyin. Karıştırmadan ve birden dökerseniz topaklanma olur, bu nedenle yavaşça ve sürekli karıştırarak ekleyin. Yaklaşık beş dakika içinde kaynamaya başlayacaktır ve pudingli sütlacımız hazır demektir. Ocaktan alarak servis kaselerine sıcakken koyunuz. Üzerine tarçın serperek (isteğe bağlı), soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Pudingli sütlacın kıvamı, kullanılan pirinç ve sütün kalitesine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, sütlaç pişerken sürekli karıştırmak ve gözlemlemek önemlidir. Ayrıca, pudingin topaklanmaması için karışıma dikkatlice eklenmelidir. Tarçın dışında sütlacın üzerine fındık, ceviz veya hindistancevizi serpebilirsiniz. Bu malzemeler, sütlaca ekstra tat ve doku katacaktır. Sütlacı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirmek, tatların daha iyi oturmasını sağlar ve daha lezzetli bir sonuç elde etmenize yardımcı olur. |