2 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

2 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Sütlaç Tarifi

Sütlaç yaparken en çok sorulan sorulardan biri de, ne kadar şeker ya da pirinç konulması gerektiğidir. Sütlaç yapımı kolay gibi görünse de, çoğu zaman kıvamını tutturmak zordur. Kıvamını tutturmak için genellikle pirinç unu ve nişasta kullanılır. Ancak bu tarifte ne pirinç unu ne de nişasta bulunmaktadır. Sütlaç kıvamını tutturmak için sadece kısık ateşte değil, biraz daha yüksek ateşte pişirilir ve süt, pirinçle kaynadıktan sonra pirinçteki nişasta kendini bırakarak koyulaşır ve muhallebi kıvamına gelir.

Bu 2 kişilik sütlaç tarifi, çoğu evde bulunan malzemeler ile pratik bir şekilde yapılabilir. Karıştırma derdi olmadan kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Şeker Miktarının Ayarlanması

Sütlacın şeker miktarı damak tadına göre ayarlanabilir. Bazı insanlar az tatlı severken bazıları çok tatlı tercih edebilir. Şekerini ayarlamak üzere, şekeri az az ekleyip kaşıkla tadını kontrol ederseniz iyi olur. Sütlacın tadını hafifletmek amacıyla çok az miktarda tuz ekleyebilirsiniz, ancak bu tarifte tuz kullanılmamaktadır. Muhallebi kıvamında olan pirinci yoğun bir tatlı olan sütlaçta, eğer daha fazla pirinç tadı isterseniz yarım çay bardağından az daha fazla pirinç kullanabilirsiniz.

2 Kişilik Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir buçuk yemek kaşığı pirinç
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker

2 Kişilik Sütlaç Nasıl Yapılır?

Pirinç yıkanır, süzülür ve tencereye koyulur. Üzerine yarım su bardağı su eklenir ve pirinçler diri kalacak şekilde haşlanır. Haşlanma işlemi tamamlandıktan sonra tencerede kalan suya süt ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra ocağın altı biraz kısılır ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirilir (yaklaşık 35-40 dakika). Bu süre zarfında arada sırada karıştırarak pirincin tencereye yapışmasını önleyebilirsiniz.

Sütlacın pişme esnasında kıvamı, pirinç ve sütün koyuluğuna ve ateşin derecesine bağlı olarak değişecektir. Sütlaç piştikçe koyulaşacaktır. Pişmesine son 10 dakika kala şekeri ilave edin. Şekeri ekledikten sonra sütlaç tam kıvamına ulaşacaktır. Koyu ama bir o kadar da kolay akışkan bir çorba kıvamına geldikten sonra kaselere pirinci ve sütü eşit olacak biçimde kepçe ile paylaştırın. Soğuduktan bir müddet sonra buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 3-4 saat sonra fıstık, fındık veya cevizle süsleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sütlaç Nasıl Koyulaşır?

Sütlaç Nasıl Koyulaşır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırın Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?

Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı

Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı

Güncel

Güveç Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güllaç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri