Fırında Sütlaç Hazırlığı Fırında sütlaç, hem hafif hem de sütlü tatlılar arasında özel bir yere sahiptir. Özellikle Rumeli mutfağına ait olan bu tatlı, iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Normal şekilde pişirildiğinde de lezzetlidir, ancak fırında yapılanın tadı bir başkadır. İşte bu özel tatlıyı birlikte yaparak afiyetle yiyelim. Fırında Sütlaç için Gerekli Malzemeler
Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır? Pirinçleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Pirinçler iyice şişip pişene kadar kaynatın. 1 litre sütün içinden bir çay bardağı kadar sütü ayırarak, bu sütü nişasta ve vanilya ile karıştırın ve iyice eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Pirinçler yumuşadığında, kalan süt ve şekeri tencereye ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Bu arada, nişastalı karışımı bir cezveye koyarak ateşte koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan bu karışımı kaynamakta olan pirincin içerisine yavaşça karıştırın. Beş dakika daha pişirerek ocağın altını kapatın. Karışımdan bir kepçe kadar alarak, kalanını fırına koyacağınız kaplara paylaştırın. Ayırdığınız sütlaca yumurta sarısını karıştırın ve kapların üzerlerine bu karışımdan ekleyin. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kapların boşluklarına biraz su koyun. 200 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi koyarak, sütlaçların üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırında sütlaçları ister ılık ister soğuk olarak üzerine tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz. Ekstra İpuçları
Afiyet olsun. |