Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sütlaç Tarifi

Sütlaç, herkes tarafından en sık tüketilen sütlü tatlılardan biridir. Genellikle klasik olarak süt, pirinç ve toz şeker ilave edilerek hazırlanan sütlaç, meyveler ilave edildiğinde çok daha lezzetli hale gelmektedir. Meyveli sütlaç tarifi, yapımı oldukça basit olan bir tatlıdır. Özellikle çocukların en çok severek tükettiği ve çok sağlıklı olan meyveli sütlaç tarifini anneler evde sıklıkla pişirmektedir. Aslında, beyler ve hanımlar da bu muhteşem lezzetten asla vazgeçemezler. Meyveli sütlaç tarifi, kendi damak zevkinize uygun olan her türlü meyve püresi ile kolaylıkla yapılabilmektedir. Çoğunlukla yaz aylarında hava çok sıcak olduğunda, meyveli sütlaç tarifinin yanına bir de dondurma ile servis yapıldığında lezzetine lezzet katılmaktadır. Ayrıca, süt protein açısından zengin olduğu için meyveli sütlaç tarifi hem çok besleyici hem de meyve ilave edildiğinde görsel olarak kişilerin gözlerine hitap etmektedir. Meyveli sütlaç tarifini eğer siz de denemek isterseniz, hemen kolları sıvayın ve yapmaya başlayın.

Meyveli Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet damla sakızı
  • 300 gram yumuşak kayısı

Üzerini Süslemek İçin

  • Ceviz içi
  • Çilek
  • Vişne

Meyveli Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir gece öncesinden kayısıları su dolu olan bir kabın içerisinde sabaha kadar bekletin. Ertesi sabah pirinçleri yıkayın ve bir tencerenin içerisine koyun. Ardından pirinçlerin üzerine suyu ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çekerek yumuşamış olan pirinçlerin üstüne sütü ilave edin. Tenceredeki süt hafiften kaynamaya başlayınca içine toz şekerini ve havanda dövülmüş olan damla sakızını ekleyerek karıştırın. Sütlacı sürekli olarak karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından kaynayan sütlacı pişince kaselere doldurun. Geceden beklettiğiniz kayısıların içindeki çekirdekleri çıkardıktan sonra az miktarda içine toz şeker ilave edip blenderden çekerek püre kıvamına getirin. Hazırladığınız kayısı püresini sütlacın üzerine paylaştırın ve ceviz içi serpin. Eğer arzu ederseniz meyveli sütlacı kayısı dışında çilek ve vişne püreleri ile de hazırlayabilirsiniz. Meyveli sütlaç tarifi buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis için hazırdır. İsterseniz üzerine dondurma topu ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hansa

23 Temmuz 2024 Salı

Kayısıları su dolu kapta sabaha kadar bekletmek zorunda mıyım, aynı gün içinde yapamaz mıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Hansa,

Kayısıları su dolu kapta sabaha kadar bekletmek, kayısıların daha nemli ve şişmiş olmasını sağlar, bu da lezzetlerini ve dokularını iyileştirir. Ancak aynı gün içinde yapmak istersen, kayısıları sıcak suda birkaç saat bekletmek de benzer bir etki yaratabilir. Bu şekilde zaman kazanabilirsin. Yine de, uzun süreli bekletmenin sonuçları daha iyi olacaktır. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyet Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Güllaç Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Pirinçsiz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçsiz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebek Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri