Nișastalı Sütlaç Tarifi Nișastalı sütlaç, son derece besleyici ve kalsiyum deposu olan bir sütlü tatlı çeşididir. Herkesin en çok sevdiği sütlü tatlılar arasında yer alan sütlacı, nișastalı olarak hazırlamanızı öneririz. Șerbetli tatlılara kıyasla daha hafif bir tatlı olmasından dolayı özellikle akșam yemeklerinden sonra gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Sevdiklerinize hem lezzetli hem de sağlıklı bir şeyler hazırlamak isterseniz, bu tarif tam size göre. Kolay gelsin. Nișastalı Sütlaç Malzemeleri
Nișastalı Sütlaç Nasıl Yapılır? Orta büyüklükte bir tencereye sütü koyun. Daha önce yıkayıp süzdürdüğünüz pirinçleri, sütün üzerine ilave edin ve pirinçler yumușayıncaya kadar pișirin. Pirinçlerin dibine tutmaması için sık sık karıștırın. Pirinçler yeterli yumușaklığa ulaștığında, șekeri ilave edin ve eriyinceye kadar karıștırın. Nișastayı yarım bardak su ile karıștırıp sütlacın üzerine ilave edin. Nișastanın topaklanmasını önlemek için karıștırarak 5 dakika daha kaynatın. Pişirme așamasını tamamladığınız sütlacı, bir kepçe yardımı ile tencerenin dibindeki pirinçlerin kepçeye gelmesini sağlayacak șekilde alarak, servis edeceğiniz kaselere doldurun. İki saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırın. Dilerseniz servis etmeden önce üzerine tarçın dökebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
|
Tolunbay
19 Temmuz 2024 CumaNiye sütlacın dibine tutmaması için sık sık karıÈtırmak gerekiyor? Ayrıca, niye niÈastanın topaklanmaması için su ile karıÈtırıp eklemek gerekiyor?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaTolunbay, sütlaç yaparken sütün dibine tutmaması için sık sık karıştırmak gerekir çünkü süt, ısıya maruz kaldığında içindeki proteinler ve şekerler dibe çöker ve yanma eğilimi gösterir. Bu yüzden sürekli karıştırarak dibe çökmesini ve yanmasını önleyebilirsiniz.
Nişastanın topaklanmaması için ise su ile karıştırıp eklemek önemlidir. Nişasta, doğrudan sıcak sıvıya eklendiğinde hızla pişer ve topaklanır. Önceden su ile karıştırarak nişastayı çözüp sıvı hale getirirseniz, sütlaç karışımına eklediğinizde homojen bir kıvam elde edersiniz. Bu sayede pürüzsüz ve lezzetli bir sütlaç yapabilirsiniz.