Klasik Sütlaç Tarifi Klasik sütlaç, Türk mutfağının en sevilen ve köklü tatlı çeşitlerinden biridir. Bu geleneksel tat, yıllar içerisinde tarifinde büyük değişiklikler yapılmadan günümüze kadar gelmiştir. Sütlaç, özellikle Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'nın ilk günlerinde evlerde sıkça yapılan bir tatlıdır. Aynı zamanda çeşitli özel günlerde, kadın günlerinde, misafir alımlarında ve arkadaş toplantılarında da tercih edilen bir lezzettir. Sütlaç, yüksek besin değeri ve sağlığa olan faydalarıyla bilinir. Bol miktarda kalsiyum içerir ve çocuklar için de oldukça besleyicidir. Özellikle yaz günlerinde ferahlatıcı bir lezzet olarak öne çıkar. Siz de evde bu eşsiz lezzeti denemek istiyorsanız işte klasik sütlaç tarifi. Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Klasik Sütlaç Nasıl Yapılır? Öncelikle pirinci ayıklayıp bol su ile yıkayın. Pirinç suyunun bulanıklığı geçene kadar yıkamaya devam edin. Su berraklaşınca pirinci süzmeye bırakın. Bu arada bir tencere içerisine su ekleyerek ocağın üzerine koyun ve pirinci ilave ederek pişirin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Pirinç suyunu çekince üzerine sütü ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ara ara karıştırarak sütün dibine yapışmasını engelleyebilir ve kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Süt ve pirinç kıvam alınca toz şekeri ilave edin. Şeker eklendikten sonra 15 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatarak sütlaçları kaselere bölüştürün. Kaselerdeki sütlaç ılıklaştıktan sonra buzdolabına koyun ve soğumasını bekleyin. Soğuyan sütlaçların üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyerek görsellik kazandırabilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun. |