Hazır Sütle Sütlaç Yapımı Hazır sütle yapılan sütlaç, pastörize olmayan sütle yapılan kadar lezzetli ve sağlıklı olabilir. Köy sütü bulabilenler için sütlü tatlılar ve yoğurt gibi ürünler daha doğal ve lezzetli olacaktır. Ancak, köy sütüne erişemeyenler de hazır süt ile tatmin edici sütlaçlar yapabilirler. Aslında, her iki süt türü ile de sütlaç yapımı için kullanılan malzemeler aynıdır; yalnızca lezzet açısından bazı farklılıklar olabilir. Şimdi, hazır süt ile sütlaç yapımına geçelim. Hazır Sütle Sütlaç Yapımı İçin Gereken Malzemeler
Hazır Sütle Sütlaç Üzeri İçin
Hazır Sütle Sütlaç Nasıl Yapılır? Pirinçler iyice temizlenir ve yıkanır. Yıkanan pirinçler küçük bir tencere veya tavada su ile haşlanır. Geniş bir tencereye süt konulur ve ocağa alınır. Kaynayan sütün içerisine önceden haşlanmış ve açılmış pirinçler ilave edilir ve karıştırılır. Bir paket vanilya eklenir ve ardından toz şeker ilave edilir. Küçük bir kaseye alınan pirinç unu veya nişasta, az miktarda ılık su ile inceltilir ve yavaş yavaş karıştırarak sütlacın içerisine eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelmesi beklenir. Koyu bir kıvama gelen ve pirinç unu kokusu giden sütlaç ocaktan alınır. Ocaktan alınan sütlaç, servis yapılacak kaselere aktarılır ve ılımaya bırakılır. Ilıyan sütlacın üzeri tarçın ve Hindistan cevizi ile süslenir ve buzdolabında 2-3 saat kadar soğumaya bırakılır. Soğuyan sütlaç artık servise hazırdır. Afiyet olsun. |