15 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

15 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

15 Kişilik Sütlaç Tarifi

Sütlaç yapımı son derece kolay ve pratiktir. Sevdiklerinizle hafif ve mideye baskı yapmayan pratik bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, hemen sütlaç yapımına başlayabilirsiniz. Mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız.

15 Kişilik Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 litre süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 orta boy cam kâse kırık pirinç + 1 yemek kaşığı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı fındık kırığı
  • 1 yemek kaşığı ceviz kırığı
  • 1 yemek kaşığı fıstık kırığı

15 Kişilik Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kırık pirinçleri ve bir yemek kaşığı baldo pirinci musluk suyunda iyice yıkayıp süzün. Derin bir tencereye koyup ocağın üzerine alın. Üzerine iki su bardağı su ilave edin ve ocağın altını yakın. Hafif diri kalacak şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince üzerine beş litre sütü azar azar döküp hızlıca karıştırın. Sütü eklerken acele etmeyin.

Kıvama gelmesine yakın bir su bardağı sıcak su içinde iki yemek kaşığı mısır nişastasını eritin. Bu karışımı süte azar azar döküp hızlıca karıştırın. Mısır nişastası süt ile iyi karışmazsa topaklanabilir. Bu istenmeyen bir görüntüye sebep olur. Ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin ki dibi tutmasın ve topaklanmasın.

Sütlaç kıvama geldiği zaman şekeri azar azar ekleyin ve karıştırın. Şekeri kıvama gelmeden eklerseniz, şeker fazla kaynayıp şerbetlenebilir ve bu da sütlacın tadını ve görüntüsünü bozabilir. Bu nedenle şekeri dikkatli ekleyin.

Son olarak, pişen sütlacın aromasını ayarlamak için vanilin sevenler, ocağın altını kapatmadan bir paket şekerli vanilini ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatabilirler. Alternatif olarak, bir adet büyük boy limonun kabuğunu rendeleyip ocağın altını kapattıktan sonra sütlaca ekleyebilirsiniz.

Sütlacı, şık cam servis kaselerine doldurun. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında yaklaşık bir saat dinlendirin. Üzerini fındık, fıstık ve ceviz kırıkları ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Yumurtalı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Yumurtalı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Sütlaç Üstü Nasıl Kızarır?

Fırın Sütlaç Üstü Nasıl Kızarır?

Güncel

Susuz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Susuz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Atom Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Atom Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı

Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı