Fırında Sütlaç Oktay Usta Fırında sütlaç, özellikle aniden gelen misafirler için sunumu şık, tadı lezzetli ve pratik bir tatlıdır. Oktay Usta'nın tarifini kullanarak, kıvamı yoğun ve fırınlanmış olan bu sütlacı, daha önce sütlaç yapmamış biri bile kolayca hazırlayabilir. Üstelik, lezzeti hazır sütlaçlardan daha üstün olup, görüntüsü ise hazır olanlardan farksızdır. Bu önemli detayı paylaştıktan sonra, Fırında Sütlaç Oktay Usta tarifine başlayalım. Fırında Sütlaç Oktay Usta Malzemeleri
Fırında Sütlaç Oktay Usta Nasıl Yapılır? Öncelikle, bir su bardağı kırık pirinci musluk suyunda yıkayıp süzün. Daha sonra, geniş bir tencereye süzdüğünüz pirinçleri alın ve bir su bardağı suda haşlayın. Haşlanan pirinçlerin üzerine azar azar bir litre sütü ekleyip hızlıca karıştırın. Topaklanmaması için özen gösterin. Ardından, bir çay bardağı sıcak su içinde bir yemek kaşığı nişastayı ya da pirinç ununu eritip sütlacın içine yavaş yavaş dökün ve hızlıca karıştırarak iyice karışmasını sağlayın. Hızlı karıştırmak önemlidir, aksi halde sütlaç pütürlü bir hal alabilir. Sütlaç kıvama geldikten sonra, bir su bardağı toz şekeri azar azar döküp karıştırın. Daha sonra bir paket şekerli vanilini de ekleyip iyice karıştırın ve ocağın altını kapatın. Pişen sütlacı, sıcakken fırına dayanıklı güveç kaplarında, alüminyum kaselerde ya da cam borcam kaselerde hazırlayabilirsiniz. Sunum yapacağınız fırına dayanıklı kaseleri sütlaç ile doldurun. Fırın tepsisine iki parmak kalınlığında su doldurup kaseleri yerleştirin. Sütlacın sütünden ve yumurta sarısından bir kaseye alıp çırpın. Daha sonra bu karışımı kaselerin üzerine pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 15-20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, dilediğiniz süslemeler ile ya da sade olarak servis edin. Fırında Sütlaç Oktay Usta tarifi ile hazırladığınız bu lezzetli tatlı, sunumu ve tadıyla konuklarınızı etkileyecektir. Afiyet olsun! |