Mutfaklarımızın en lezzetli sütlü tatlılarından biri olan sütlacın lezzetine herkes bayılır. Ancak birçok kişi kıvamını tam olarak tutturamadığı için bu harika sütlü tatlıyı yapmaktan vazgeçebilir. Kimi zaman pirinçler pişmez, kimi zaman da tencerenin dibine yapışabilir. Sizleri hayal kırıklığına uğratmayacak, tam kıvamında şahane bir sütlaç tarifi paylaşıyorum. Üstelik normal sütlaç tariflerinden farklı olarak içinde krema da var. Sütlacı bir de bu şekilde denemeye ne dersiniz? Eminim ki bu lezzetin bağımlısı olacaksınız. Sütlaca krema ilave edildiğinde çok daha yoğun bir kıvam alıyor ve lezzeti de katlanıyor. Tadına baktığınızda inanılmaz lezzetine hayran kalacağınız bu kremalı sütlaç tarifini aynı zamanda kolaylıkla yapabilirsiniz. Kremalı Sütlaç Tarifi Malzemeler
Üzeri İçin
Kremalı Sütlaç Nasıl Yapılır? Öncelikle pirinçleri yıkadıktan sonra bir tencerenin içerisine alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar ılık su ilave ederek çok yumuşak olup ezilmeyecek bir şekilde haşlayın. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ve toz şekeri de ilave edip kaynamaya bırakın. Sütlaç kaynamaya başladığında altını kısık ateşe getirin. Daha sonra buğday nişastasının üzerine yarım çay bardağı kadar su ilave edip bir kasenin içerisinde iyice eritin ve kaynamakta olan sütlaca karıştırarak ilave edin. Bu şekilde biraz daha kaynattıktan sonra son olarak vanilya ve kremayı da ilave edip 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve kaselere boşaltın. Sütlaçlarınız soğuduktan sonra üzerini toz Antep fıstığı ya da tarçın ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler
|