Sütlaç, Türk mutfağının en sevilen ve en hafif tatlılarından biridir. Geleneksel olarak bayramlarda ve özel günlerde sıkça yapılır ve misafirlere ikram edilir. Bu makalede, yumurtasız fırında sütlaç tarifi paylaşacağız. Şimdiden kolay gelsin! Yumurtasız Fırında Sütlaç Malzemeleri
Yumurtasız Fırında Sütlaç Tarifi İlk olarak sütlacı rahatlıkla pişirebileceğimiz bir tencere alıyoruz. Tencerenin içine sütü ve buğday nişastasını ekliyoruz. Ardından ayıkladığımız ve yıkadığımız pirinci tencereye koyuyoruz. Tencereyi kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Pirincin süt ile özdeşleşene kadar pişmesini sağlıyoruz. Arada bir karışımı tahta kaşıkla karıştırın. Malzeme kaynadıkça koyulaşmaya başlayacaktır. Buğday nişastası sütlacın koyulaşması için yeterli olacaktır. Ardından vanilyayı ekliyoruz. Pirinçler tamamen piştiğinde, sütlacın içine 1 su bardağı şekeri ekliyoruz. Şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak sütlacı ocakta pişiriyoruz. Daha sonra ocağın altını kapatıyoruz. Sütlacı minik güveç kaplarına koyun. Fırın tepsisine dizin ve güveç kaplarının yarısına gelecek kadar tepsiye soğuk su doldurun. Yüksek ateşte üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Fırında sütlacın üzerinin daha güzel kızarması için üzerine biraz toz tarçın veya fındık serpebilirsiniz. Ayrıca, sütlacın içerisine bir çimdik tuz ekleyerek tatlı ile tuzun dengeli bir karışımını elde edebilirsiniz. Fırında sütlaç yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, sütlacın fırında çok fazla kalmamasıdır. Aksi takdirde sütlaç kuruyabilir. Sütlacınızın kıvamını daha yoğun isterseniz, nişasta miktarını biraz arttırabilirsiniz. |