Sütlaç Nasıl Kaynatılır? Sütlaç, yapılışı oldukça basit ve kolay bir tatlıdır ve özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Türk mutfağının klasik tatlılarından biridir. İster fırında ister ocakta yapın, evde yapılan sütlacın tadı her zaman daha çok tercih edilmektedir. Hazırlanışını anlatmadan önce gerekli olan malzemeleri sıralayalım. Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler
Sütlaç Nasıl Yapılır? İlk önce bir çay bardağı pirinç, derin bir kap içerisinde yıkanır. 1 su bardağı su tencere içerisine konur ve pirinçler su olan tencere içerisine eklenerek, suyunu çekinceye kadar tencerede pişirilir. 1 kg sütten bir çay bardağı alınarak içine pirinç unu ve vanilya eklenir ve yumuşaması sağlanır, ardından bir kenara bırakılır. Ocakta bulunan ve tencere içerisinde kaynayan pirinçler suyunu çektikten sonra üzerine 1 su bardağı soğuk süt karıştırarak eklenir. Bu aşamada, sütlaç ne kadar kaynatılır? Süt eklendikten sonra 2-3 dakika kaynatıldıktan sonra kalan soğuk süt de yavaş yavaş eklenerek ve karıştırılarak tencerenin içinde kaynamakta olan karışıma eklenir. Bu durumda sütlaç ne kadar kaynatılır? Birkaç taşım daha kaynayıncaya kadar tencerenin dibi tutmaması için karıştırmaya devam edilir. Taşmaması için arada karıştırarak pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Kenara ayırdığımız bir çay bardağındaki pirinç unu ve vanilya karışımı kaynayan sütlaca karıştırılarak eklenir. Hemen ardından şekeri de ilave edilip karıştırılmaya devam edilir. Sütlaç ne kadar kaynatılır? Şeker ilave edildikten sonra bir iki taşım daha kaynatılarak, üzeri kabuk bağlamadan servis kaselerine birer porsiyon şeklinde paylaştırılır. Servis edileceği zaman tercih edilirse üzeri çekilmiş Antep fıstığı, fındık veya tarçın ile süslenerek ikram edilir. Afiyet olsun. |
Alişah
24 Temmuz 2024 ÇarşambaSütlaç yaparken sütü ne kadar süre kaynatmam gerektiğini merak ediyorum. Birkaç taşım kaynatmak tam olarak ne anlama geliyor?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaAlişah, sütlaç yaparken sütün kaynatılması önemli bir adımdır. Birkaç taşım kaynatmak, sütün kaynamaya başladığı andan itibaren birkaç dakika daha kaynaması anlamına gelir. Bu genellikle 2-3 dakika kadar sürebilir. Ancak dikkatli olmalısınız, çünkü süt taşabilir. Bu nedenle, sütün kaynamaya başladığını gördüğünüzde, ateşi orta seviyeye düşürüp sürekli karıştırarak kontrol altında tutmak en iyisidir.