Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?
24 Temmuz 2024

Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?

Sütlaç Nasıl Kaynatılır?

Sütlaç, yapılışı oldukça basit ve kolay bir tatlıdır ve özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Türk mutfağının klasik tatlılarından biridir. İster fırında ister ocakta yapın, evde yapılan sütlacın tadı her zaman daha çok tercih edilmektedir. Hazırlanışını anlatmadan önce gerekli olan malzemeleri sıralayalım.

Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir kg süt
  • Bir su bardağı su
  • Bir çay bardağı pirinç
  • Bir çay bardağı toz şeker (Çok tatlı seviyorsanız 1,5 çay bardağı şeker)
  • Bir paket vanilya
  • Bir yemek kaşığı pirinç unu
  • Bir yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı, fındık veya tarçın

Sütlaç Nasıl Yapılır?

İlk önce bir çay bardağı pirinç, derin bir kap içerisinde yıkanır. 1 su bardağı su tencere içerisine konur ve pirinçler su olan tencere içerisine eklenerek, suyunu çekinceye kadar tencerede pişirilir. 1 kg sütten bir çay bardağı alınarak içine pirinç unu ve vanilya eklenir ve yumuşaması sağlanır, ardından bir kenara bırakılır. Ocakta bulunan ve tencere içerisinde kaynayan pirinçler suyunu çektikten sonra üzerine 1 su bardağı soğuk süt karıştırarak eklenir. Bu aşamada, sütlaç ne kadar kaynatılır? Süt eklendikten sonra 2-3 dakika kaynatıldıktan sonra kalan soğuk süt de yavaş yavaş eklenerek ve karıştırılarak tencerenin içinde kaynamakta olan karışıma eklenir.

Bu durumda sütlaç ne kadar kaynatılır? Birkaç taşım daha kaynayıncaya kadar tencerenin dibi tutmaması için karıştırmaya devam edilir. Taşmaması için arada karıştırarak pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Kenara ayırdığımız bir çay bardağındaki pirinç unu ve vanilya karışımı kaynayan sütlaca karıştırılarak eklenir. Hemen ardından şekeri de ilave edilip karıştırılmaya devam edilir. Sütlaç ne kadar kaynatılır? Şeker ilave edildikten sonra bir iki taşım daha kaynatılarak, üzeri kabuk bağlamadan servis kaselerine birer porsiyon şeklinde paylaştırılır. Servis edileceği zaman tercih edilirse üzeri çekilmiş Antep fıstığı, fındık veya tarçın ile süslenerek ikram edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Alişah

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Sütlaç yaparken sütü ne kadar süre kaynatmam gerektiğini merak ediyorum. Birkaç taşım kaynatmak tam olarak ne anlama geliyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Alişah, sütlaç yaparken sütün kaynatılması önemli bir adımdır. Birkaç taşım kaynatmak, sütün kaynamaya başladığı andan itibaren birkaç dakika daha kaynaması anlamına gelir. Bu genellikle 2-3 dakika kadar sürebilir. Ancak dikkatli olmalısınız, çünkü süt taşabilir. Bu nedenle, sütün kaynamaya başladığını gördüğünüzde, ateşi orta seviyeye düşürüp sürekli karıştırarak kontrol altında tutmak en iyisidir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Güncel

Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı

Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı

Güncel

Sütlaç Sulu Olduysa Ne Yapmalı?

Sütlaç Sulu Olduysa Ne Yapmalı?

Tuzlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Kaç Kalori?

Sütlaç Kaç Kalori?

Üstü Yanık Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Üstü Yanık Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi

Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?

Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?

İrmikli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Klasik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Klasik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?

Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?

Güveç Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri