Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?
19 Haziran 2024

Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?

Evde sütlaç yapılışı oldukça kolay ve pratiktir. Çok eskilerden günümüze kadar uzanan sütlaç, hala herkes tarafından sevilen ve beğenilerek tüketilen tatlı çeşitleri arasında yer almaktadır. Hele bayramlarımızın olmazsa olmazlarındandır. Evde kolayca fazla zaman almadan hazırlanan bu tatlı, evde kendi ellerinizle yaptığınızda çok daha lezzetli olmaktadır. Hem tadını ve kıvamını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz hem de kendi yaptığınız için içinde ne var sorusuna kapılmadan gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ailenize, eşinize, dostunuza ve en değerli olan çocuklarınıza kendi ellerinizle yaptığınız sütlacı sunmak sizlere de mutluluk verecektir. Büyük, küçük her yaştan kesimin severek yediği sütlaç, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Siz de özel günlerinizde konuklarınıza ayrıcalıklı bir tatlı öğünü yaşatmak istiyorsanız evde sütlaç yapmayı öğrenip konuklarınıza sunabilirsiniz. "Evde sütlaç nasıl yapılır?" diyorsanız işte tarifi.

Evde Sütlaç Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 litre su
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Yarım çay bardağı tarçın
  • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi

Öncelikle pirinçler bol su ile yıkanmalıdır. Pirincin bulanık suyu gidene kadar berrak bir hal alana kadar yıkamaya devam edin. Pirinçler yıkandıktan sonra derin, orta boy bir tencere içerisine koyun ve bir miktar su ekleyin. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve ocağın altını yakın. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçler yumuşayınca sütü ekleyin ve ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Süt kaynayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin. Bu arada pirinç ununu 1 su bardağı süt ile iyice karıştırın. Pirinç ununa karıştırılan sütün soğuk olmasına dikkat etmelisiniz. Soğuk sütte iyice ezilen pirinç ununun üzerine kaynayan pirinç ve süt karışımından 1 kepçe ekleyin ve karıştırın. Artık ılıklaşmış olan pirinç ununu kaynayan tencere içine ilave edebilirsiniz. Ara ara karıştırarak 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynamaya devam eden pirinç içine toz şekeri ilave edin ve 5 dakika kadar şekerle kaynamasına izin verin. Artık sütlacı kaselere paylaştırın ve soğumasını bekleyip buzdolabına koyun. Üzerini tarçın ve Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Evde sütlaç hazır.

Ekstra İpuçları
  • Sütlacın daha kremamsı bir kıvam almasını istiyorsanız, pişirme sırasında bir miktar krema ekleyebilirsiniz.
  • Sütlacın üzerine serpeceğiniz tarçın ve Hindistan cevizini servis yapmadan hemen önce ekleyin, böylece tazeliklerini korurlar.
  • Daha zengin bir aroma için sütlaca vanilya ekleyebilirsiniz.
  • Sütlacın daha parlak bir görünüm alması için pişirme sırasında bir çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sade Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sade Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

10 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

10 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?

Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?

Güncel

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri