Güveçte Sütlaç Güveçte sütlaç, bütün sütlü tatlılar gibi oldukça sağlıklı ve tam bir protein deposudur. Diğer sütlaç çeşitlerinden farklı olarak, fırında pişirilen bu muhteşem lezzetin kıvamına ve vanilya aromasının verdiği hoş lezzete siz de hayran kalacaksınız. Ayrıca, sütlü bir tatlı olması nedeniyle şerbetli tatlılara göre daha sağlıklı ve çok daha hafiftir. Sütlaç sevmeyenlere bir de güveç kapta fırında sütlacı denemelerini tavsiye ederiz. Kolay gelsin. Güveçte Sütlaç Malzemeleri
Üzeri İçin
Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır? Öncelikle pirinçleri ayıklayıp yıkıyoruz. Ardından sütlacı hazırlayacağımız tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. Üç su bardağı su koyup, kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içine pirinçleri ekliyoruz. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Üzerine bir litre sütü ilave edip 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Bu arada pirinçlerin tencerenin dibine yapışmaması için sık sık karıştırıyoruz. Küçük bir kasenin içinde nişastayı yarım su bardağı su ile karıştırıp tencereye ekliyoruz. En son bir su bardağı şekeri ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp, sütlacı güveç fırın kaplarına dolduruyoruz. Fırın tepsisine sıralayıp tepsinin dibine bir miktar su koyarak, fırına sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan sütlacı oda sıcaklığında iki saat dinlendirdikten sonra üzerini ceviz ve tarçın ile süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun. |