Fırında Sütlaç Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Fırında Sütlaç Yumurtasız Tarifi ve Malzemeleri

Fırında sütlaç, Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri olup yumurtasız olarak da yapılabilmektedir. Aşağıda belirtilen malzemeler bir litre süt içindir. Eğer daha fazla sütle yapılacaksa, diğer malzemeler de buna göre ayarlanmalıdır.

Fırında Sütlaç Yumurtasız Malzemeleri

  • Bir litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • Bir buçuk su bardağı şeker
  • Bir paket vanilya

Fırında Sütlaç Yumurtasız Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinci bol su ile birkaç kez yıkayın. Pirinci yıkadıktan sonra bir kap içerisinde su ile yarım saat bekletin. Bu işlem sayesinde pirinçler tane tane olacaktır. İsteyen bu işlemi pas geçebilir. Yarım saatin sonunda pirinci bir tencereye alıp üzerine bir, bir buçuk su bardağı su ekleyin ve ocağa alın. Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Pirinçler yumuşayınca üzerine bir litre sütü ilave edin. Sütü ilave ettikten sonra kaynayana kadar sürekli karıştırın. Süt kaynadıktan sonra nişastayı yarım çay bardağı su ile karıştırın ve yavaş yavaş süte ilave edin. Nişastayı eklerken karıştırmaya devam edin. Nişasta eklendikten sonra sütlaç göz göz olana kadar kaynatın. Göz göz olan sütlacı ocaktan alın ve üzerine bir paket vanilyayı ekleyin. Küçük güveç kaplarının içine sütlacı yerleştirin. Güveç kaplarına yerleştirdiğiniz sütlacı içi su ile doldurulmuş tepsiye yerleştirin. Daha sonra iki yüz derecede ısıttığınız fırına tepsiyi yerleştirin. Sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen sütlaçları fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırında sütlaç yumurtasız, soğuduktan sonra isteğe göre üzerine dövülmüş ceviz, dövülmüş fındık veya tarçın serpilerek servis edilebilir.

Ekstra Bilgiler

Fırında sütlaç yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:

  • Pirinçlerin iyi yıkanması, tatlının kıvamını ve dokusunu olumlu yönde etkiler.
  • Nişasta, sütlacın kıvamını artırmak için kullanılır. Su ile karıştırılarak eklenmesi, topaklanmayı önler.
  • Vanilya, sütlaca hoş bir aroma katacaktır. Ancak doğal vanilya kullanmak, lezzeti daha da arttırabilir.
  • Fırında pişirme işlemi sırasında sütlaçların üzerinin kızarması, tatlının karakteristik özelliğidir. Bu nedenle fırın sıcaklığına ve pişirme süresine dikkat edilmelidir.
  • Servis sırasında kullanılan ceviz, fındık veya tarçın gibi ek malzemeler, tatlının lezzetini ve sunumunu zenginleştirir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?

Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?

Yumurtalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Basit Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamsiköy Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri

Hamsiköy Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırın Sütlaç Kalori?

Fırın Sütlaç Kalori?

Sütlaç Kaç Kalori?

Sütlaç Kaç Kalori?

Atom Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Atom Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?

Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi

Nefis Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Nefis Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri