Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Sütlaç, özellikle büyük küçük herkesin severek tükettiği sütlü tatlıların başında gelmektedir. Genellikle her hafta birçok evde sütün besleyici özelliği ve lezzetli yapısıyla sütlaç pişirilmektedir. Hem oldukça lezzetli hem de pratik olarak hazırlanan sütlaç, favori tatlılardan biridir. Damla sakızı ile hazırlanan bu tarif, her zaman tüketime alışık olduğumuz sütlaca farklı bir aroma katmaktadır. Damla sakızının kendine has kokusu ve tadı, fırın sütlaç ile birleştiğinde ortaya çıkan mükemmel lezzete hayır demek zor olacaktır. Damla sakızı sevmeyenler için bu tarif sade olarak da hazırlanabilir. Ayrıca, damla sakızlı fırın sütlacın dondurma ile servis edilmesi, hem damak tadına hem de görsel açıdan keyif verecektir. Damla Sakızlı Fırın Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler
Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır? İlk olarak pirinçleri iyice yıkayalım ve ardından bir tencereye alalım. Üzerine su ilave ederek tencerenin ağzını kapatalım ve kısık ateşte pirinçleri haşlayalım. Pirinçler suyunu çektikten sonra sütü, toz şekeri ve havanda dövülmüş damla sakızını ilave edelim. Karışımı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatalım. Bir kâsede yumurta sarılarını ve mısır nişastasını su ile incelterek ezelim. Hazırlanan nişastalı karışımı kaynayan süte ilave ederek karıştıralım ve 2-3 dakika daha pişirelim. Ocağı kapatıp vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Şimdi, hazırladığımız damla sakızlı sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım. Fırın kaplarındaki sütlacın üzeri kaymak tutuncaya kadar bekletelim. Ardından, 180 dereceye ayarlanmış fırını ısıtalım. Fırın tepsisinin içerisine sıcak su koyalım ve sütlaç kaplarını tepsiye dizelim. Bu işlem, fırının ısısı ile sütlacın daha fazla katılaşmasını engelleyecektir. Sütlacın üstü karamel rengini alana kadar fırında tutalım. Fırında pişen damla sakızlı sütlacı çıkardıktan sonra, isteğe bağlı olarak soğuduktan sonra ya da ılıkken servis edelim. Afiyet olsun. |
Kırgız
21 Temmuz 2024 PazarDamla sakızlı fırın sütlaç yaparken damla sakızını havanda dövdüğümde yeterince ince olmalı mı, yoksa biraz iri kalabilir mi? Ayrıca, fırın kaplarına sütlacı koyarken herhangi bir püf noktası var mı?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Kırgız,
Damla sakızını havanda döverken mümkün olduğunca ince olmasını öneririm. Çünkü damla sakızı ne kadar ince olursa, sütlaca o kadar iyi karışır ve lezzetini daha homojen bir şekilde yayar. Eğer damla sakızı iri kalırsa, sütlacın içinde farklı bir doku oluşturabilir ve bu, her kaşıkta aynı lezzeti almanı engelleyebilir.
Fırın kaplarına sütlacı koyarken ise, kapların eşit şekilde doldurulmasına dikkat etmelisin. Ayrıca, kapları fırına koymadan önce bir fırın tepsisine yerleştirmek ve tepsinin içine bir miktar su eklemek, sütlacın daha dengeli bir şekilde pişmesini sağlar. Bu yöntemle sütlacın üzeri daha az kurur ve kıvamı daha iyi olur.
Afiyet olsun!