Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç

Sütlaç, özellikle büyük küçük herkesin severek tükettiği sütlü tatlıların başında gelmektedir. Genellikle her hafta birçok evde sütün besleyici özelliği ve lezzetli yapısıyla sütlaç pişirilmektedir. Hem oldukça lezzetli hem de pratik olarak hazırlanan sütlaç, favori tatlılardan biridir. Damla sakızı ile hazırlanan bu tarif, her zaman tüketime alışık olduğumuz sütlaca farklı bir aroma katmaktadır. Damla sakızının kendine has kokusu ve tadı, fırın sütlaç ile birleştiğinde ortaya çıkan mükemmel lezzete hayır demek zor olacaktır. Damla sakızı sevmeyenler için bu tarif sade olarak da hazırlanabilir. Ayrıca, damla sakızlı fırın sütlacın dondurma ile servis edilmesi, hem damak tadına hem de görsel açıdan keyif verecektir.

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı damla sakızı
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1,5 su bardağı su (pirinçleri haşlamak için)
  • 1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirinçleri iyice yıkayalım ve ardından bir tencereye alalım. Üzerine su ilave ederek tencerenin ağzını kapatalım ve kısık ateşte pirinçleri haşlayalım. Pirinçler suyunu çektikten sonra sütü, toz şekeri ve havanda dövülmüş damla sakızını ilave edelim. Karışımı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatalım. Bir kâsede yumurta sarılarını ve mısır nişastasını su ile incelterek ezelim. Hazırlanan nişastalı karışımı kaynayan süte ilave ederek karıştıralım ve 2-3 dakika daha pişirelim. Ocağı kapatıp vanilyayı ekleyerek karıştıralım.

Şimdi, hazırladığımız damla sakızlı sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım. Fırın kaplarındaki sütlacın üzeri kaymak tutuncaya kadar bekletelim. Ardından, 180 dereceye ayarlanmış fırını ısıtalım. Fırın tepsisinin içerisine sıcak su koyalım ve sütlaç kaplarını tepsiye dizelim. Bu işlem, fırının ısısı ile sütlacın daha fazla katılaşmasını engelleyecektir. Sütlacın üstü karamel rengini alana kadar fırında tutalım. Fırında pişen damla sakızlı sütlacı çıkardıktan sonra, isteğe bağlı olarak soğuduktan sonra ya da ılıkken servis edelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kırgız

21 Temmuz 2024 Pazar

Damla sakızlı fırın sütlaç yaparken damla sakızını havanda dövdüğümde yeterince ince olmalı mı, yoksa biraz iri kalabilir mi? Ayrıca, fırın kaplarına sütlacı koyarken herhangi bir püf noktası var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kırgız,

Damla sakızını havanda döverken mümkün olduğunca ince olmasını öneririm. Çünkü damla sakızı ne kadar ince olursa, sütlaca o kadar iyi karışır ve lezzetini daha homojen bir şekilde yayar. Eğer damla sakızı iri kalırsa, sütlacın içinde farklı bir doku oluşturabilir ve bu, her kaşıkta aynı lezzeti almanı engelleyebilir.

Fırın kaplarına sütlacı koyarken ise, kapların eşit şekilde doldurulmasına dikkat etmelisin. Ayrıca, kapları fırına koymadan önce bir fırın tepsisine yerleştirmek ve tepsinin içine bir miktar su eklemek, sütlacın daha dengeli bir şekilde pişmesini sağlar. Bu yöntemle sütlacın üzeri daha az kurur ve kıvamı daha iyi olur.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sütlaç Kaç Kalori?

Sütlaç Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncirli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Light Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Light Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Anne Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri

Anne Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nişastasız Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Nişastasız Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi Pirinç Unsuz

Sütlaç Tarifi Pirinç Unsuz

Sade Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sade Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Susuz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Susuz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Az Pirinçli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Az Pirinçli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

15 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

15 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi

Klasik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Klasik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri