Tarçınlı Sütlaç Tarifi Tarçınlı sütlaç, az zahmetle kısa sürede hazırlayabileceğiniz, oldukça lezzetli, besleyici ve bol protein deposu bir tatlıdır. Süt içmeyi sevmeyen çocuklarınıza sütlaç yedirerek, günlük protein ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Tarçınlı sütlaç, sütlü bir tatlı olması dolayısıyla şerbetli tatlılara göre çok daha hafiftir. Kilo almak istemeyenler için tatlı krizleri sırasında sütlaç ideal bir tercihtir. Hepinize kolay gelsin. Tarçınlı Sütlaç Malzemeleri
Üzeri İçin
Tarçınlı Sütlaç Yapılışı Tarçınlı sütlaç pişirmek için büyük bir tencereyi ocağın üzerine koyun. Tencerenin dibi tutmaması için su ile çalkalayın ve ocağın üstüne yerleştirin. Tencerenin içine 3 su bardağı suyu boşaltın ve kaynamaya bırakın. Daha önce ayıkladığınız ve yıkadığınız pirinçleri kaynayan suya ilave edin. Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin ve pirinçlerin tencerenin dibine yapışmaması için ara ara karıştırın. Tarçınlı sütlaç pişirirken taşmaması için tencerenin kapağını açık bırakın. Pirinçler suyunu çektiğinde, sütü ilave edin ve pirinç ile sütün özleşmesi için 5-6 dakika kadar kaynatın. Daha sonra şekeri ilave edin ve şeker tamamen eriyene dek sütlacı karıştırın. Ocağın altını kapatın ve sütlacı karıştırıp, kepçe yardımıyla servis edeceğiniz kaselere doldurun. İki saat kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Servis Önerisi Tarçınlı sütlaç tatlısının üzerine tarçın ve ince kıyılmış ceviz parçaları ile süsleyerek soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! Ekstra Bilgiler Tarçınlı sütlaç, protein ve kalsiyum açısından zengin bir tatlıdır. Tarçın, kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir ve antioksidan özellikleri ile bilinir. Bu nedenle, tarçınlı sütlaç hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatiftir. Ayrıca, sütlaç yaparken pirinçlerin iyi pişmesi ve süt ile iyice özleşmesi için sabırlı olmak önemlidir. Sütlacın kıvamını ayarlamak için gerektiğinde ekstra süt veya su ekleyebilirsiniz. |