Sütlaç yaparken kullanacağınız süt miktarının ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? İki kilo süt ile kaç porsiyon sütlaç elde edilebileceğini düşündüğünüzde, bu miktarın yanı sıra pirinç ve şeker oranının da etkili olduğunu anlamak oldukça ilginç. Sizce, sütlaçın lezzetini artırmak için hangi malzemelere daha fazla dikkat etmeliyiz? Özellikle nişasta ve vanilin kullanımı, kıvamı nasıl etkiliyor? Ayrıca, pişirme süresi ve ateş kontrolü konusundaki deneyimleriniz neler?
Sütlaç yaparken kullanacağınız süt miktarının ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? İki kilo süt ile kaç porsiyon sütlaç elde edilebileceğini düşündüğünüzde, bu miktarın yanı sıra pirinç ve şeker oranının da etkili olduğunu anlamak oldukça ilginç. Sizce, sütlaçın lezzetini artırmak için hangi malzemelere daha fazla dikkat etmeliyiz? Özellikle nişasta ve vanilin kullanımı, kıvamı nasıl etkiliyor? Ayrıca, pişirme süresi ve ateş kontrolü konusundaki deneyimleriniz neler?
Cevap yaz