Güllaç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç tarifi, 11 ayın sultanı olan ramazan ayı bizler için çok önemli bir yer tutar hayatımızda. Çünkü oruç tutmak İslam dininin, Rabbimizin bize yapmamızı emrettiği şeylerden bir tanesidir. Bizde oruç tutmaya, ramazan ayına gerçekten çok dikkat ederiz bu konuda. İftar sofraları, sahur sofraları, aile veya arkadaş ortamları bu ayda hep olur. Tüm akrabalar bir araya gelir ve böylece akraba bağları da kopmamış olur. Ramazan ayı öyle bir ay ki aslında zenginin fakirin halinden, tok olanın aç olanın halinden çok iyi bir şekilde anlayabileceği bir aydır. Ramazan ayının olmazsa olmazlarından bir tanesi de güllaçtır elbette. İftardan sonra çayın yanına mutlaka güllaç ikram edilir. Ben de bugün sizlere çok güzel bir güllaç tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.


Güllaç tarifi için gerekli malzemeler

  • 10-12 yaprak güllaç
  • 1,5-2 litre kadar süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz
  • İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı gül suyu

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı file fıstık
  • 3 yemek kaşığı ceviz
  • Nar
Güllaç tarifi dediğim gibi ramazan aylarının vazgeçilmez tatlılarından bir tanesidir. Osmanlı zamanlarından beri bugüne kadar ramazan aylarında misafirlere ikram edilir.

Güllaç için ilk olarak süt ve şekeri bir tencereye koyun. Şeker eriyene kadar sütü ısıtın. Şeker eriyip süt ısınınca altını kapatın. Yalnız süt çok sıcak olmasın eğer çok sıcak olursa güllaçlarınızı hamur edecektir. Süt ve şeker elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince güllaç yapraklarını bir tepsiye dizin. Güllaç yapraklarınızın parlak kısımları üst tarafa gelecek şekilde bir yaprak dizin üzerine iki kepçe süt ve şekerden dökün. 5 yaprağı aynı şekilde yaptıktan sonra 5. Nci yaprağı koyun ve üzerine sütten döküp çekilmiş cevizden her tarafına olacak şekilde serpiştirin. Cevizin üzerine kalan 5 güllaç yaprağını da aynı şekilde ıslatarak dizin. Şekerli sütten 1 bardak ayırıp içerisine 2 yemek kaşığı gül suyunu ekleyip güllacın üzerine dökün. Güllacınızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin. En son olarak nar, file fıstık ve ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Güllaç Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?

Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?

Nişastalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi Pirinç Unsuz

Sütlaç Tarifi Pirinç Unsuz

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

10 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

10 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güllaç Kaç Kalori?dir?

Güllaç Kaç Kalori?dir?

Atom Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Atom Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Atom Sütlaç Tarifi, Türk mutfağını vazgeçilmezleri arasında olan hemen hemen her damak tadına uygun olan sütlacın birçok tarifi bulunmaktadır. Sütlaç yapımında kı[...]

15 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

15 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

15 Kişilik Sütlaç Tarifi, Sütlaç yapımı son derece kolay ve pratiktir. Sizde sevdiklerinizle hafif ve mideye baskı yapmayan pratik bir tatlı hazırlamak istiyorsanız heme[...]

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç, sütlaç özellikle büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği sütlü tatlıların ilk sırasında gelmektedir. Genellikle her hafta h[...]

Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır?

Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır?

Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır; Sütlaç, Adı kökeni sütlü aş olan sözcükten gelmektedir ve tipik bir Rumeli mutfağı tatlısıdır. Başlıca yapımında kullanılan [...]

Şekersiz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Sütlaç, Sütlacı herkes çok sever. Özellikle ani şeker krizleri olanlar çok iyi bilir. Hem hafif hem de şeker oranı çok düşük bir tatlı, tatlı krizlerinde [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6