1 Kilo Sütle Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

1 Kilo Sütle Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

1 Kilo Sütle Sütlaç Yapımı

Sütlaç, hem pratik hem de lezzetli bir tatlıdır. Bu makalede, 1 litre süt kullanarak nasıl sütlaç yapabileceğinizi ayrıntılı bir şekilde anlatacağız. Özellikle az miktarda tatlı yapmak isteyenler için ideal bir tariftir. Ani gelen misafirlerinize hızlıca hazırlayabileceğiniz bu sütlaç tarifi, aynı zamanda çok beğenilecektir. Uzak Doğu'da sütlacı sıcak servis ederken, Türkiye'de genellikle soğuk olarak tüketilir. Sütlaç, dinlendikten sonra kıvamını bulur ve lezzeti artar. Misafirlerinize dolapta bir saat beklettikten sonra servis ederseniz, olumlu tepkiler alacaksınız. Mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız.

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
  • Bir çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı kırık pirinç ve 1 yemek kaşığı baldo pirinç
  • Bir su bardağı su (Pirinçleri haşlamak için)
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Üzeri için iri kıyılmış fındık, ceviz ya da fıstık

1 Kilo Sütle Sütlaç Nasıl Yapılır?

Pirinci ve baldo pirinci su altında iyice yıkayın. Bir su bardağı suyu ve pirinçleri geniş bir tencereye koyup hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ekleyerek karıştırın. Karışımı kaynayana kadar sürekli karıştırın, aksi takdirde topaklanabilir. Daha sonra sıcak suyun içine nişastayı döküp eriyene kadar karıştırın ve yavaşça süt karışımına ekleyin. Nişastayı birden eklememeye özen gösterin, aksi takdirde topaklanma olabilir. Sütlaç kıvama gelmeye başladığında toz şekeri azar azar ekleyip karıştırın. Şekeri birden eklememeye dikkat edin, bu sütlacın şerbetlenmesine neden olabilir.

Aromalandırma ve Sunum

Sütlaç kıvama geldiğinde, aroma katmak için dilerseniz vanilya veya limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz. Ben limon kabuğu rendesi kullanmayı tercih ediyorum. Limon kabuğu rendesi sütlaca güzel bir aroma katar, yarım limon kabuğu rendesi bir litre süt için yeterli olacaktır. Limon kabuğunu rendelemeden önce ocağın altını kapattığınızdan emin olun. Limon kabuklarını yoğun ateş altında tutarsanız, acılaşır ve sütlaca ağır bir tat verir. Daha sonra sütlaçı sunum kaplarına dökerek oda sıcaklığında bir süre bekletin. Üzerine iri kıyılmış fındık, ceviz veya fıstık ekleyerek süsleyebilirsiniz. Oda sıcaklığında soğuyan sütlacı buzdolabında yaklaşık bir saat dinlendirdikten sonra misafirlerinize ve sevdiklerinize soğuk olarak servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pudingli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Sübyeli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sübyeli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ölçülü Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Ölçülü Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

15 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

15 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Light Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Light Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri