Sütlaç Tatlısı Sütlaç, hazırlanması oldukça kolay ve besleyici bir tatlı çeşididir. Sütlaç, bol protein içermesiyle bilinir ve bu özelliği sayesinde oldukça sağlıklı bir tatlı olarak kabul edilir. Diğer tatlılara göre daha sağlıklı bir alternatif olan sütlaç, özellikle çocukların süt içme alışkanlığını kazanmasında yardımcı olabilir. Süt içmek istemeyen çocuklara sütlaç sunarak, onların süt tüketimini artırabilirsiniz. Sütlaç Tatlısının Kökeni Sütlaç kelimesi, Türk Dil Kurumu'na göre "sütlü aş" yani sütlü yemek anlamına gelir. Bu kelime, zamanla ünlü düşmesi yaşayarak sütlaç halini almıştır. Sütlaç, sadece bir tatlı olmasının ötesinde, besleyici yönüyle de dikkat çeker ve bu nedenle yemek olarak da adlandırılır. Sütlaç Tatlısının Özellikleri Sütlaç, şerbetli tatlılara göre daha hafif bir tatlıdır. Bu nedenle, tatlı krizine giren bireylere sütlaç yemeleri tavsiye edilir. Sütlaç tüketildiğinde, diğer tatlılara göre daha az kalori alımı gerçekleşir. Sütlaç Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Sütlaç Tatlısının Üzerini Süslemek İçin
Sütlaç Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak yapışmaz ve yanmaz bir tencere tercih etmeniz gerekir. Eğer böyle bir tencere kullanmayacaksanız, tencerenizin dibini bir miktar suyla ıslatmalısınız. Bu, sütlacın dibinin tutmasını önler. Tencereye yaklaşık 3 su bardağı su koyarak kaynamasını bekleyin. Pirinçleri ayıklayıp yıkadıktan sonra kaynamış suyun içerisine bırakın. Pirinçleri kısık ateşte pişirin. Pişirme esnasında sütlacın dibine yapışmaması için sürekli karıştırmanız gerekir. Pirinçler suyunu çektikten sonra sütü ilave edin. Süt eklendikten sonra yaklaşık 5 dakika bekleyin. Ardından şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Tencerenin dibini kapatıp son kez karıştırdıktan sonra sütlacı kaselere doldurun. Belirli bir süre beklettikten sonra üzerine ceviz ve tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |