Cam Kasede Fırında Sütlaç Bugün sizlere enfes bir sütlü tatlı tarifi paylaşacağım. Cam kasede yapılması sizi endişelendirmesin; eğer ısıya dayanıklı cam kaseler kullanırsanız hiçbir sorun olmaz. Bu sütlaç tarifi, normal sütlaca göre bir kat daha lezzetli olacaktır. Özellikle küçük çocuklar sütlaca bayılırlar. Özel günlerinizde ağır şerbetli tatlılar yerine farklı bir tatlı çeşidi olarak cam kasede fırında sütlaç tatlısını gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Cam Kasede Fırında Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler
Cam Kasede Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır? Öncelikle pirinçleri iyice yıkayın ve su ile pirinçler iyice pişene kadar pişirin. Daha sonra suyunu çekmiş olan pirincin içerisine süt ile toz şekeri ilave edin. Tencereyi ocağın üstüne alın ve kaynadıktan sonra nişastayı az bir su ile açın ve yumurtanın sarısı ile birlikte kaynamakta olan sütün içine ilave ederek iyice karıştırın. Süt kaynadıktan sonra vanilyayı ilave ederek ocağın altını kapatın. Eğer güveç kabınız yoksa, en az güveç kabı kadar ısıya dayanıklı olan cam kaselere hazırladığınız sütlacı eşit miktarda boşaltın. Daha sonra fırın tepsisi içine cam kaseleri dizin. Tepsinin yarısına gelecek şekilde soğuk su koyun. Tepsi içine su koymanızın nedeni, sütlacın pişerken tekrar pişmesini önlemektir. Ayrıca su koymazsanız kaseler çatlayabilir, bu yüzden mutlaka su koyun. Tepsiyi daha önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun. |