Sulu Sütlaç Tarifi Sulu sütlaç, evde sıklıkla yapılan ve özellikle çocukların çok sevdiği bir sütlaç türüdür. Bayramlarda, yaz aylarında ve iftar sofralarında eksik etmek istemediğimiz bu tatlı, hem kolay yapılabilir hem de besleyici ve lezzetlidir. Denemenizi ısrarla tavsiye ederim. Eminim vazgeçemeyeceğiniz sütlaç tarifleri arasında yer alacaktır. Hemen not alıp siz de sevdiklerinizle birlikte aynı sofrada paylaşın. Üzerine biraz dövülmüş ceviz içi veya fındık içi de ekleyebilirsiniz. Ben genellikle tarçın veya fıstık ezmesi kullanıyorum; gayet güzel oluyor ve çok beğeniyorlar. Birbirine çok yakışan lezzetler; hepsini deneyin ve siz kararınızı verin. Şimdiden afiyet bal şeker olsun. Ellerinize sağlık. Sulu Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
Sulu Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle sütlacı pişireceğimiz bir tencere alıp içine sütü boşaltın ve ocağın altını açarak üzerine koyun. İyice yıkayıp nişastasından arındırılmış pirinçleri ekleyin ve karıştırın. Daha sonra suyu da ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yavaş yavaş kaynatın. Bu şekilde yaklaşık 1 saat pişmesi gerekmektedir. Bu işlem, pirinçlerin tamamen açılmasını sağlamak için gereklidir. Pirinçler tamamen açılıp yumuşadıktan sonra üzerine toz şekeri ilave ederek karıştırın. Bu şekilde 5-6 dakika daha piştikten sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi ocaktan alın. Sütlaç kaselerini dikkatlice çıkarın ve sütlacı kaselere paylaştırın. Sütlaçların biraz havalanmasını ve ılınmasını bekleyin, ardından buzdolabına kaldırın ve soğumasını bekleyin. Yaklaşık 1-2 saat sonra dolaptan çıkarıp üzerini istediğiniz ürünle süsleyebilirsiniz. Vanilyayı ben kullanmadım, ama siz ocaktan aldıktan sonra hemen ekleyip karıştırabilirsiniz. Vanilya kokusu bana yoğun geldiği için tercih etmiyorum. Sulu sütlaç tarifi aynı zamanda sıcak olarak da tüketilebilir. Eğer sıcak denemediyseniz mutlaka deneyin; çünkü çok farklı bir tat. Sulu sütlaç tarifi bu kadar; hepinize afiyet olsun. |
Kadirhan
23 Temmuz 2024 SalıBu tarifi denedim ama pirinçler tam olarak yumuşamadı. Acaba bir yerde yanlış mı yaptım?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMerhaba Kadirhan, pirinçlerin tam olarak yumuşamamış olması birkaç nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle, pirinci pişirmeden önce yeterince suda bekletmemiş olabilirsiniz. Pirinci pişirmeden önce en az 30 dakika suda bekletmek, yumuşamasını kolaylaştırır. Ayrıca, pişirme sırasında su miktarının yeterli olduğundan emin olun. Pirinçler suyu tamamen çekmeden ocaktan alırsanız tam olarak yumuşamayabilir. Son olarak, pişirme süresi de önemli; pirinci kısık ateşte, kapağı kapalı şekilde, belirtilen süreden biraz daha uzun tutmayı deneyebilirsiniz. Umarım bu ipuçları işinize yarar!