Buğday Nişastalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Buğday Nişastalı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Nişastalı Sütlaç Tarifi

Buğday nişastalı sütlaç, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle çalışan bir birey ve anne iseniz, misafirlerinize ve çocuklarınıza kolaylıkla ve çabucak hazırlayabilirsiniz. Bu tatlı, çocuklar için oldukça besleyici bir alternatiftir. Sütün çocuklar için faydalarını hepimiz biliriz; süt içmeyen çocuklarınıza buğday nişastalı sütlaç yaparak, sütün vitaminlerini bu şekilde temin edebilirsiniz. Ayrıca, pirinç de oldukça faydalı bir besindir. Akşam yemeklerinden sonra tüketebileceğiniz oldukça hafif bir sütlü tatlıdır. Denemenizi tavsiye ederim.

Buğday Nişastalı Sütlaç İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı su
  • Tarçın (servis için)

Buğday Nişastalı Sütlaç Nasıl Yapılır?

İlk olarak, 1.5 su bardağı pirinci küçük bir tencere içinde iyice pişirin. Pirinci ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin, aksi halde dibi tutabilir. Pirinç pişmeye yaklaştığında, 1 litre sütü orta boy bir tencereye koyarak kaynatın. Pişen pirinci süt tenceresine ekleyin ve üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın. Bu arada, 1 kahve fincanı buğday nişastasını bir kase içerisinde, 1 su bardağı su ile iyice eriyene kadar karıştırın ve süt karışımına yavaş yavaş ekleyin. Topaklanmayı önlemek için karıştırarak beş dakika kaynatın. Üzeri göz göz olduğunda sütlacınız hazırdır. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın. Sütlaç sıcakken servis kaselerine koyarak soğumasını bekleyin. Yarım saat dışarıda beklettikten sonra buzdolabına alın. İstediğiniz zaman üzerine tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Buğday nişastalı sütlaç tarifi, temel malzemelerle yapılmasına rağmen, tarife çeşitli aromalar ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Örneğin, sütlaç karışımına portakal kabuğu rendesi, badem veya hindistancevizi ekleyerek aromatik bir lezzet katabilirsiniz. Ayrıca, sütlaç yaparken kullanacağınız pirincin çeşidi de önemlidir; baldo pirinç gibi nişasta oranı yüksek pirinçler daha kıvamlı bir sütlaç elde etmenizi sağlar. Servis esnasında ise, sütlacın üzerine nar taneleri veya fındık ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Atom Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Atom Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sübyeli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sübyeli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Güveci Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Güveci Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Unlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Kaç Kalori?

Sütlaç Kaç Kalori?

Portakallı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Kaç Kalori?dir?

Güllaç Kaç Kalori?dir?

Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri