Anne Sütlacı Tarifi Hiçbirimiz çocukken annelerimizin yaptığı sütlacın tadını unutamayız. Sütlaç, geleneksel sütlü tatlılarımızdan biridir ve lezzetini başka hiçbir tatlıyla dolduramazsınız. Özellikle Ramazan ayı geldiğinde iftarların en fazla tercih edilen tatlıları arasındadır. Akşam yemeğinden sonra yense bile midede şişkinliğe neden olmaz ve içindeki şeker oranı kimseyi rahatsız etmez. Küçük büyük herkes için vazgeçilmez lezzetlerden biridir. Eskiden beri her mutfakta pişirilen bir tariftir. İçeriğindeki temel malzemeler süt ve pirinçten oluşur. Ancak herkes rastgele ölçülerle yapmak yerine, anne sütlacı tarifi bulup bununla sütlacını pişirmek ister. Ufak tefek püf noktalarına uyularak anneniz kadar lezzetli bir sütlaç pişirmeyi becerebilirsiniz. İsterseniz tarifimize hep birlikte göz atalım ve bu lezzetli tatlıyı annelerimiz gibi pişirmeyi deneyelim. Hepinize kolay gelsin. Anne Sütlacı Tarifi İçin Gereken Malzemeler
Anne Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır? Annelerimiz gibi lezzetli bir sütlaç yapmak istiyorsak, öncelikle pirinci baldo olanından seçmeliyiz. Çünkü sütlacı yerken pirinçleri de ağzımıza gelmelidir. Sütlacın kıvamı koyu olmamalı, ancak sulu da olmamalıdır. Biz tarifte içine nişasta koymuyoruz. Eskiden annelerimiz de pek koymazdı. Çünkü pirincin nişastası tatlımızı yeterince koyulaştıracak. Anne sütlacı tarifinde diğerlerinde olduğu gibi pirinci ayrı olarak haşlamayacağız. Biz sütle birlikte pirinci haşlamayı tercih edeceğiz. Böylece pirincin nişastası sütün kıvamını koyulaştıracak ve lezzeti yakalayacağız. Bazı tariflerde sütlacın içine nişasta da konuluyor. Ancak bu tariflerde pirinç ayrı suyun içinde haşlanıyor. Bu tarifte pirincin lezzetiyle özdeşleşen sütlaç, aynı annelerimizin yaptığı gibi oluyor. Sütlacınıza anne eli değmiş gibi hissedeceksiniz. Büyük bir tencereye sütümüzü ve pirinci koyalım. Bunu en kısık ateşte kaynatmaya başlayalım. Merak etmeyin, içine şeker koymayacağımız için altının tutma sorunu da olmayacak. Ocakta iyice helmeleşen pirinçle süt, nişasta kullanmadan istediğiniz kıvamı yakalamanızı sağlayacak. Bu aşamanın sonunda tencereye şekeri koyabilirsiniz. Verdiğimiz şeker ölçüsünü damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. İçine vanilyayı da koyun. Ocakta 1-2 taşım kaynayan anne sütlacı tarifi pişmiş demektir. Tencereyi ocaktan alarak, kaselere paylaştırın. Üzerlerine toz tarçın serperek, ılık olarak sevdiklerinize sütlaç ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |