İyi Sütlaç Nasıl Yapılır?
25 Haziran 2024

İyi Sütlaç Nasıl Yapılır?


İyi bir sütlaç yapmak için dikkat edilmesi gereken en önemli etken, sütlacın kıvamıdır. Sütlaç ne çok koyu ne de çok sulu olmalıdır. Orta kıvamda, dengeli bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Pișme süresi doğru ayarlanmalı, malzemeler taze olmalı ve sütlaç pişimi süresi iyi ayarlanmalıdır. Şekerinin miktarına da oldukça özen göstermek gerekmektedir. İyi sütlaç yapmak deneyim ister. Kişinin deneyimli olması gerekir. Sütlacın kıvamı ve lezzeti için her aşamada özenli davranılmalıdır.

Sütlacın iyi olmasında kullanılan süt ve pirincin kalitesi çok önemlidir. Sütün kokusuz ve taze olması, pirincin de diri kalmaması ve lapa olmaması gerekmektedir. Kullanılan malzemelerin oranları da sütlacın lezzetini belirleyen önemli etkenlerdir. Şimdi, iyi sütlaç nasıl yapılır, adım adım tarifine geçelim.

İyi Sütlaç Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 7 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker


Öncelikle orta boy bir tencereye pirinçleri koyun ve bol su ile 1-2 kez yıkayıp süzün. Pirinçleri fazla yıkamak nişastasını kaybettireceği için sütlacın özleşmesine engel olabilir. Az yıkamak yeterlidir. Pirinçleri tencereye koyduktan sonra suyu ilave edin ve ocağın altını açarak pişirmeye başlayın. Pirinçler iyice haşlanana kadar pişirin. Sütü, pirinçler tam yumuşamadan eklemeyin, aksi takdirde sütlacın tadı ağır olabilir. Pirinçler yumuşayınca ocağın altını kapatın ve biraz soğumasını bekleyin. Süt, pirinçler kaynarken eklenirse kesilme riski olabilir.

Pirinçler biraz ılıdıktan sonra sütü ekleyin ve ocağın altını tekrar açın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Ara ara karıştırmanızda fayda var. Sütlacın yanmaması için karıştırmak ve kısık ateşte pişirmek önemlidir. Bu aşamadan sonra sütlacın kıvamını gözle kontrol edin. Sütlaç kıvam almaya başladığında toz şekeri ekleyin. Şekeri ekledikten sonra tadına bakarak şeker miktarını ayarlayın. Şeker eklendikten sonra, sütlacın üstü kaymak tutana kadar pişirin. Süt kaymak tutup koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatın ve sütlacınızı sıcak halde kaselere bölüştürün. Kaselerde sütlaç ılıdıktan sonra buzdolabına yerleştirin. Sütlaçlar soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sütlaç Tarifi Pirinç Unsuz

Sütlaç Tarifi Pirinç Unsuz

Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?

Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

5 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Sütle Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Sütle Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güllaç Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Güllaç Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Güncel

İncirli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Bebek Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sulu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Hamsiköy Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri

Hamsiköy Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır?

Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır?

Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri