Sütlaç Güveci Tatlılar arasında en çok sevilen ve tercih edilenlerden biri olan sütlaç, hafifliği ve sindirimi kolay olması nedeniyle sıkça tüketilir. Sütlaç, özellikle güveçte hazırlandığında daha sağlıklı hale gelir ve bu durum bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Sütlacı, buzdolabında bekletip soğutarak veya sıcak olarak tüketebilirsiniz. Her iki şekilde de güveç kaplarında servis edilmesi önerilir. Güvecin topraktan yapılmış olması, bekleyen sütlacın bakteri oluşturmamasına ve doğal tazeliğini korumasına yardımcı olur. Bu sebeple sütlaç hazırlarken veya pişirirken mutlaka toprak yapımı güveçleri tercih etmenizde fayda vardır. Şimdi sütlaç güvecinin yapım aşamalarına geçelim. Sütlaç Güveci Malzemeleri
Sütlaç Güveci Nasıl Yapılır? Öncelikle pirinçleri musluk suyunda iyice yıkayıp süzün. Daha sonra pirinçleri haşlamak üzere geniş bir tencereye alın ve üzerine suyu ekleyip ocağa koyun. Suyunu çekmeye başlayınca sütü ekleyerek hızlıca karıştırın. Bu esnada sıcak suyun içinde mısır nişastasını veya pirinç ununu eriterek sütlacın içine ekleyin. Bu noktada hızlıca karıştırmak oldukça önemlidir. Sütle iyice karışana kadar karıştırmaya devam edin. Sütlaç kıvama geldiğinde vanilini ekleyerek karıştırın. Ardından ocağın altını kapatın ve sütlacı sıcakken güveç kaplarına boşaltın. Fırın tepsisine bir çay bardağı veya su bardağı ölçüsünde su koyarak güveç kaselerini tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Daha sonra fırından çıkararak oda sıcaklığında ilk sıcaklığı gidene kadar bekleyip, servis edin. Dilerseniz farklı kuru yemişlerle süsleyerek şık bir sunum elde edebilirsiniz ancak sade ve üzeri yanık olan güveç sütlaç daha çok tercih edilir. Şimdiden afiyet olsun. |