4 Kişilik Sütlaç Tarifi Sütlaç, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Hem yapımı kolay hem de lezzetli bir tatlı olan sütlaç, özellikle fırında yapıldığında eşsiz bir lezzet sunar. Bu tarifte, dört kişilik sütlaç yapımını adım adım anlatacağız. 4 Kişilik Sütlaç Malzemeleri
4 Kişilik Sütlaç Nasıl Yapılır? Öncelikle nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kaba koyarak karıştırın. Ardından, bu karışıma yavaş yavaş sütü ekleyin ve homojen bir karışım elde edin. Pirinci temizleyip ayıkladıktan sonra 1,5 su bardağı su ile haşlayın. Pirinçler suyu çekip yumuşadığında, hazırladığınız sütlü karışımı pirinçlerin üzerine ilave edin. Karışımı sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Sütlaç piştikten sonra ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Alternatif olarak, sütlacı küçük çömlek kaplarına koyarak fırın tepsisine dizin. Tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek şekilde su ekleyin ve 15-20 dakika boyunca fırında pişirin. Sütlaçları fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun. |