4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Sütlaç Tarifi

Sütlaç, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Hem yapımı kolay hem de lezzetli bir tatlı olan sütlaç, özellikle fırında yapıldığında eşsiz bir lezzet sunar. Bu tarifte, dört kişilik sütlaç yapımını adım adım anlatacağız.

4 Kişilik Sütlaç Malzemeleri

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 + 1/3 su bardağı toz şeker

4 Kişilik Sütlaç Nasıl Yapılır?

Öncelikle nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kaba koyarak karıştırın. Ardından, bu karışıma yavaş yavaş sütü ekleyin ve homojen bir karışım elde edin.

Pirinci temizleyip ayıkladıktan sonra 1,5 su bardağı su ile haşlayın. Pirinçler suyu çekip yumuşadığında, hazırladığınız sütlü karışımı pirinçlerin üzerine ilave edin. Karışımı sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Sütlaç piştikten sonra ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Alternatif olarak, sütlacı küçük çömlek kaplarına koyarak fırın tepsisine dizin. Tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek şekilde su ekleyin ve 15-20 dakika boyunca fırında pişirin.

Sütlaçları fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Sütlaç Kalori?

Fırın Sütlaç Kalori?

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi

Güncel

Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ev Yapımı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri