Portakallı Sütlaç Tarifi Portakallı sütlacı daha önce denediniz mi? Eğer denemediyseniz, mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Portakallı sütlaç, sütlü tatlılara bambaşka bir boyut kazandırır. Bazı ülkelerde sıcak olarak servis edilse de, ülkemizde genellikle buzdolabında dinlendirildikten sonra soğuk olarak ikram edilir. Soğuk tüketilmesi, lezzetini daha da artırır. Ayrıca, soğuyan sütlacı yeniden ısıtmak lezzetini ağırlaştırabilir. Portakallı sütlaç, tadı ve şıklığı ile misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz ve sofralarınızı süsleyen eşsiz bir sütlü tatlıdır. Diğer tatlılardan daha çok tercih edilmesinin sebebi, ani tatlı krizleri yaşayanların kilo almadan tatlı ihtiyaçlarını karşılaması ve hazmı kolay, hafif bir tatlı olmasıdır. Portakallı Sütlaç Tarifi Malzemeleri
Portakallı Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Portakallı sütlaç tarifine başlamadan önce pirinçleri suyun altında yıkayın ve bir su bardağı suda haşlayın. Hafif diri kalan pirinçlerin üzerine bir litre sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin, aksi takdirde topaklanma olabilir. Bu sırada başka bir kapta bir çay bardağı sıcak su içerisinde bir tatlı kaşığı mısır nişastasını eritip, sütlaca ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Mısır nişastasının topaklanmaması için sürekli karıştırın. Sütlaç kıvama geldikten sonra, üzerine bir portakalın ya da büyükse yarım portakalın kabuğunu rendeleyin. Bu işlemi sütlacın altı kapalıyken yapın, aksi takdirde portakal kabuğu haşlanır ve sütlaca ağır bir tat verir. Portakal rendesini yakmamaya özen gösterin. Daha sonra istediğiniz kaselere sütlacı doldurun ve buzdolabında en az bir saat dinlendirin. Servis için üzerine fındık kırıkları ya da ceviz ve fıstık kırıkları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun! Not: Sütlacın aroması için portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi ya da tarçın kullanabilirsiniz. Ancak hepsini ya da ikisini birden kullanmanız, sütlacın tadını ağırlaştırabilir. Her biri yoğun aromaya sahip olduğu için sadece birini seçmenizi tavsiye ederim. |