Sütlaç yapmak için en uygun pirinç hangisi, gerçekten de önemli bir konu. Baldo pirincinin, yüksek nişasta içeriği sayesinde sütlacı mükemmel bir kıvama getirdiğini öğrenmek çok faydalı. Peki, sütlaç yaparken pirinçleri iyice yıkamanın neden bu kadar önemli olduğunu hiç düşündünüz mü? Yıkama işleminin, nişasta oranını azaltarak sütlacı daha hafif hale getirdiği belirtiliyor. Bunun dışında, tam yağlı süt kullanmanın da kremamsı bir tat elde etmede ne kadar etkili olduğunu merak ediyorum. Bir de pişirme süresinin ne kadar kritik olduğunu vurgulamışsınız. Elimde daha önce yaptığım sütlaçta kıvamı tutturmakta zorluk çekmiştim, belki bu ipuçları sayesinde daha başarılı olabilirim. Başka önerileriniz var mı?
Sütlaç yapmak için en uygun pirinç hangisi, gerçekten de önemli bir konu. Baldo pirincinin, yüksek nişasta içeriği sayesinde sütlacı mükemmel bir kıvama getirdiğini öğrenmek çok faydalı. Peki, sütlaç yaparken pirinçleri iyice yıkamanın neden bu kadar önemli olduğunu hiç düşündünüz mü? Yıkama işleminin, nişasta oranını azaltarak sütlacı daha hafif hale getirdiği belirtiliyor. Bunun dışında, tam yağlı süt kullanmanın da kremamsı bir tat elde etmede ne kadar etkili olduğunu merak ediyorum. Bir de pişirme süresinin ne kadar kritik olduğunu vurgulamışsınız. Elimde daha önce yaptığım sütlaçta kıvamı tutturmakta zorluk çekmiştim, belki bu ipuçları sayesinde daha başarılı olabilirim. Başka önerileriniz var mı?
Cevap yaz