Nefis Sütlaç Tarifi Nefis sütlaç tarifi, geleneksel sütlü tatlılarımızdan biri olarak hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilir. Sütlaç, farklı tariflerle hazırlanabilir; bazıları fırında bazıları ise ocakta pişirilir. Ancak her biri lezzetli birer sütlaç tarifi olarak bilinir. Özellikle güveç kaplarında fırında pişirilen sütlaç, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bu tatlının en önemli özelliği, akşam yemeklerinin ardından bile rahatlıkla tüketilebilmesidir. Çünkü sütle yapıldığından oldukça hafiftir. Sütlaç, pirinç ve sütün ana malzemesi olduğu bir tatlıdır ve bu nedenle oldukça faydalıdır. Sindirimi kolay ve kalorisi düşüktür. Sütlaca en fazla yakışan baharat ise tarçındır. Üzerine tarçın serpildiğinde kendine has bir aromaya sahip olur. Malzemeleriniz hazırsa, bu lezzetli nefis sütlaç tarifini hazırlamaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin. Nefis Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Nefis Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Verdiğimiz malzemeler arasında nişasta ya da pirinç unu bulunmamaktadır. Pirincin kendi nişastasının sütlacı yeterince kıvamlı yapacağını söyleyebiliriz. Bu yöntemi denemenizi tavsiye ederiz. Uygun boyutta bir tencereye sütü koyun. İçine pirinci ilave ederek, kısık ateşte pirinç iyice özdeşleşene kadar pişirin. Bu aşamada sütlaca şeker eklemeyin. Şekeri erken eklerseniz sütlacın dibi tutabilir. Pirincin nişastası iyice süte işleyene kadar kısık ateşte kaynatın. Tenceredeki karışımda pirinç tam olarak piştiğinde, kıvamı da koyulaşacaktır. Bu aşamada içine şekeri ekleyebilirsiniz. Şeker ölçüsünü aralıklı olarak verdik; tatlıyı yoğun seviyorsanız, şekeri buna göre 3,5 bardak olarak ekleyin. Eğer tatlı sevmem derseniz, 2,5-3 bardak şeker yeterli gelecektir. Vanilyayı da şimdi ekleyebilirsiniz. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Nefis sütlaç tarifi görsel kaselere paylaştırılır. Üzerlerine tarçın serpilerek, kenarda dinlendirilir. İster ılık ister soğuk olarak servis edilebilir. İlk zamanlarda sütlaç biraz daha sulu olsa da soğudukça kıvamı yoğunlaşacaktır. Bu yüzden sütlaç sulu oldu demeyin. Zaten sütlaç ne çok koyu ne de çok sulu olmalıdır. Eğer nişasta eklerseniz, sütlacınız soğuduğunda muhallebi kıvamına gelebilir. Afiyet olsun. |