Güveçte Sütlaç Güveçte sütlaç, tüm sütlü tatlılar gibi oldukça sağlıklı ve tam bir vitamin deposudur. Diğer sütlaç çeşitlerinden farklı olarak fırın içinde pişirilen bu muhteşem lezzet, kıvamı ve vanilya aromasının kattığı hoş tat ile beğeni toplar. Ayrıca, sütlü bir tatlı olması dolayısıyla şerbetli tatlılara göre daha sağlıklı ve hafif bir alternatiftir. Sütlaç tatlısını sevmeyenlere, bir de güveç kap içinde sütlacı denemelerini tavsiye ederim. Güveçte Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır? Bu enfes ve hafif sütlaç tarifini yapmak için öncelikle pirinçleri iyice yıkayın. Daha sonra sütlacı yapacağınız tencereyi ocağın üstüne alın ve biraz su ilave edin. Su kaynadıktan sonra pirinçleri yumuşaması için kaynayan suyun içine atın. Pirinçler kısık ateşte yumuşasın ve ardından üzerine sütü ekleyin, beş dakika kadar kaynatın. Bu arada pirinçlerin tencere dibine yapışmasına izin vermemek için sık sık karıştırın. Küçük bir kâse içerisinde nişastayı su ile karıştırarak ocaktaki pirinçlerin üstüne ilave edin. En son olarak şekeri ekleyip ocağın altını kapatın. Pişen sütlacı güveç fırın kaplarına doldurun ve fırın tepsisi içine sıralayın. Tepsinin dibine biraz su ekleyerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız sütlaçları oda sıcaklığında iki saat kadar bekletin. Soğuyan güveç sütlaçların üstünü tarçın ve ceviz ile süsleyerek servis edin. Afiyet Olsun. |
Torum
24 Temmuz 2024 ÇarşambaGüveçte sütlaç yaparken şeker oranı fazla geldi, sizce şekeri azaltırsam lezzeti nasıl etkiler?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Torum,
Güveçte sütlaç yaparken şeker oranını azaltmak, tatlıyı daha az tatlı hale getirecektir. Bu, sütlaçın daha hafif ve doğal süt lezzetini ön plana çıkarabilir. Eğer çok tatlı sevmiyorsanız, şeker oranını azaltmak lezzeti sizin damak zevkinize daha uygun hale getirebilir. Ancak, şekerin tamamen kesilmesi de tatlının karakterini olumsuz etkileyebilir. Azaltmayı düşündüğünüz miktarı azar azar yaparak tadına bakmak en iyi yöntem olacaktır. Afiyet olsun!