Güveç Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Güveç Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç

Güveçte sütlaç, tüm sütlü tatlılar gibi oldukça sağlıklı ve tam bir vitamin deposudur. Diğer sütlaç çeşitlerinden farklı olarak fırın içinde pişirilen bu muhteşem lezzet, kıvamı ve vanilya aromasının kattığı hoş tat ile beğeni toplar. Ayrıca, sütlü bir tatlı olması dolayısıyla şerbetli tatlılara göre daha sağlıklı ve hafif bir alternatiftir. Sütlaç tatlısını sevmeyenlere, bir de güveç kap içinde sütlacı denemelerini tavsiye ederim.

Güveçte Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 3 çorba kaşığı pirinç nişastası veya buğday nişastası
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • Ceviz içi
  • Tarçın

Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır?

Bu enfes ve hafif sütlaç tarifini yapmak için öncelikle pirinçleri iyice yıkayın. Daha sonra sütlacı yapacağınız tencereyi ocağın üstüne alın ve biraz su ilave edin. Su kaynadıktan sonra pirinçleri yumuşaması için kaynayan suyun içine atın. Pirinçler kısık ateşte yumuşasın ve ardından üzerine sütü ekleyin, beş dakika kadar kaynatın. Bu arada pirinçlerin tencere dibine yapışmasına izin vermemek için sık sık karıştırın. Küçük bir kâse içerisinde nişastayı su ile karıştırarak ocaktaki pirinçlerin üstüne ilave edin. En son olarak şekeri ekleyip ocağın altını kapatın. Pişen sütlacı güveç fırın kaplarına doldurun ve fırın tepsisi içine sıralayın. Tepsinin dibine biraz su ekleyerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız sütlaçları oda sıcaklığında iki saat kadar bekletin. Soğuyan güveç sütlaçların üstünü tarçın ve ceviz ile süsleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Torum

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Güveçte sütlaç yaparken şeker oranı fazla geldi, sizce şekeri azaltırsam lezzeti nasıl etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Torum,

Güveçte sütlaç yaparken şeker oranını azaltmak, tatlıyı daha az tatlı hale getirecektir. Bu, sütlaçın daha hafif ve doğal süt lezzetini ön plana çıkarabilir. Eğer çok tatlı sevmiyorsanız, şeker oranını azaltmak lezzeti sizin damak zevkinize daha uygun hale getirebilir. Ancak, şekerin tamamen kesilmesi de tatlının karakterini olumsuz etkileyebilir. Azaltmayı düşündüğünüz miktarı azar azar yaparak tadına bakmak en iyi yöntem olacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırın Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Anne Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri

Anne Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Fırın Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Kaç Kalori?dir?

Güllaç Kaç Kalori?dir?

Güncel

Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?

Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?

Güncel

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Nasıl Koyulaşır?

Sütlaç Nasıl Koyulaşır?

Rüyada Sütlaç Görmek Rüya Yorumu ve Anlamı

Rüyada Sütlaç Görmek Rüya Yorumu ve Anlamı

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Susuz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Susuz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır?

Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır?

Ölçülü Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Ölçülü Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri