Sütlaç, özellikle kalabalık misafirler için ideal bir tatlıdır. Hem yapımı kolaydır hem de hafif ve mideyi rahatsız etmeyen bir tat sunar. Uzak Doğu ülkelerinde sıcak olarak tüketilen sütlaç, ülkemizde genellikle soğuk olarak servis edilir. Soğuk tüketilmesi, sütlacın kıvamını almasını ve daha yoğun bir tat vermesini sağlar. 10 Kişilik Sütlaç Tarifi Malzemeleri
NOT: Kıvama gelmezse, bir yemek kaşığı mısır nişastasını bir çay bardağı sıcak su içinde eritip süte ekleyin. Yavaş yavaş döküp sürekli karıştırın, aksi halde topaklanır. 10 Kişilik Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Pirinç Hazırlığı Öncelikle, 3 çay bardağı kırık pirinci iyice yıkayıp süzün. Geniş bir tencerede 4 çay bardağı su ile haşlayın. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Haşlanan pirinçleri süzüp bekletin. Sütlaç Yapımı 4 litre doğal inek sütünü derin bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan sütün içine haşlanmış kırık pirinçleri ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvama gelene kadar pişirin. Eğer kıvamı yoğunlaşmazsa, bir yemek kaşığı mısır nişastasını bir çay bardağı sıcak su içinde eritip yavaş yavaş sütlaca ekleyin ve hızlıca karıştırın. Şeker ve Aroma Ekleyin Kıvama gelen sütlacın içine azar azar 3 su bardağı toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Birden dökmemeye dikkat edin, aksi halde sütlaç şerbetlenir. Şeker eridikten sonra, arzu edenler 1 paket şekerli vanilin ekleyebilir. Ocağın altını kapattıktan sonra, bir adet limon kabuğunu sütlacın üzerine rendeleyin ve karıştırın. Ocağın altı açıkkense limon kabuğu acılaşabilir ve sütlaca ağır bir tat verebilir. Alternatif olarak portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Sunum ve Servis Tarif, tam olarak 10 kişiliktir. Sütlacı 10 adet servis kasesine doldurun ve oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra üzerine arzu ettiğiniz, iri kıyılmış fındık kırığı, ceviz kırığı veya fıstık kırığı ekleyin. Buzdolabında yaklaşık bir saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Bekleme süresi daha uzun olursa sütlacın yoğunluğu artar ve daha lezzetli olur. Şimdiden Afiyet Olsun. |