Sütlaç yaparken 3 kilo süt ile ne kadar pirinç eklemeniz gerektiği konusunda kafamda bazı soru işaretleri var. Yazıda 3 kilo süt için yaklaşık 300 gram pirinç kullanmanın ideal olduğu belirtiliyor. Peki, bu oran tatlının kıvamını etkiliyor mu? Eğer daha yoğun bir sütlaç istiyorsam, pirinç miktarını artırmam mı gerekiyor? Ayrıca pirinç türü olarak baldo pirinç önerilmiş. Bu türün seçilmesinin özel bir nedeni var mı? Yıkanma ve bekletme adımlarının sütlaçın lezzetinde ne kadar etkisi oluyor? Son olarak, nişasta eklemek isteyecek olursam, ne zaman ve ne kadar kullanmalıyım? Bu konularda daha fazla bilgi alabilir miyim?
Sütlaç yaparken 3 kilo süt ile ne kadar pirinç eklemeniz gerektiği konusunda kafamda bazı soru işaretleri var. Yazıda 3 kilo süt için yaklaşık 300 gram pirinç kullanmanın ideal olduğu belirtiliyor. Peki, bu oran tatlının kıvamını etkiliyor mu? Eğer daha yoğun bir sütlaç istiyorsam, pirinç miktarını artırmam mı gerekiyor? Ayrıca pirinç türü olarak baldo pirinç önerilmiş. Bu türün seçilmesinin özel bir nedeni var mı? Yıkanma ve bekletme adımlarının sütlaçın lezzetinde ne kadar etkisi oluyor? Son olarak, nişasta eklemek isteyecek olursam, ne zaman ve ne kadar kullanmalıyım? Bu konularda daha fazla bilgi alabilir miyim?
Cevap yaz