Sütlaç yapımında hangi nişastanın kullanılması gerektiğini merak ediyorum. Mısır nişastasının yüksek kıvam artırma kapasitesi onu ideal kılıyor gibi görünüyor, ancak pirinç nişastasının doğal tadı artırması da oldukça cazip. Peki, buğday nişastasının glüten içermesi, glüten intoleransı olanlar için gerçekten büyük bir sorun mu? Ayrıca, patates nişastasının tadı diğerlerine göre daha belirgin olduğu söyleniyor. Bu durumda, tatlıyı kimler daha çok tercih eder? Nişasta seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar neler?
Sütlaç yapımında hangi nişastanın kullanılması gerektiğini merak ediyorum. Mısır nişastasının yüksek kıvam artırma kapasitesi onu ideal kılıyor gibi görünüyor, ancak pirinç nişastasının doğal tadı artırması da oldukça cazip. Peki, buğday nişastasının glüten içermesi, glüten intoleransı olanlar için gerçekten büyük bir sorun mu? Ayrıca, patates nişastasının tadı diğerlerine göre daha belirgin olduğu söyleniyor. Bu durumda, tatlıyı kimler daha çok tercih eder? Nişasta seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar neler?
Cevap yaz