Sütlaç yapımında 3 litre süt kullanarak 15 su bardağı süt elde edeceğinizi öğrendikten sonra, bu miktarın ne kadar tatlı yapabileceğini merak ettim. Pirinç ve şeker oranlarıyla birlikte, toplamda ne kadar tatlı yapılacağı aklımda soru işareti bıraktı. Özellikle özel günlerde tercih edilen bu tatlının, lezzeti ve kıvamı açısından bu oranların yeterli olup olmadığını düşündünüz mü? Ayrıca, vanilin eklenmesi, tatlının lezzetini nasıl etkiliyor? Benim için sütlaçın en güzel yanı, damak tadına göre yapılabilmesi. Sizce bu tarifte başka hangi malzemeler kullanılabilir?
Sütlaç yapımında 3 litre süt kullanarak 15 su bardağı süt elde edeceğinizi öğrendikten sonra, bu miktarın ne kadar tatlı yapabileceğini merak ettim. Pirinç ve şeker oranlarıyla birlikte, toplamda ne kadar tatlı yapılacağı aklımda soru işareti bıraktı. Özellikle özel günlerde tercih edilen bu tatlının, lezzeti ve kıvamı açısından bu oranların yeterli olup olmadığını düşündünüz mü? Ayrıca, vanilin eklenmesi, tatlının lezzetini nasıl etkiliyor? Benim için sütlaçın en güzel yanı, damak tadına göre yapılabilmesi. Sizce bu tarifte başka hangi malzemeler kullanılabilir?
Cevap yaz