Baldo pirinçle yapılan en lezzetli sütlaç tarifi nedir?

Baldo pirincin yüksek nişasta içeriği ve kremsi dokusuyla hazırlanan bu sütlaç, geleneksel tatlıyı mükemmel kıvamda sunmanın sırlarını taşıyor. Pirinçlerin ön haşlanmasından soğutma aşamasına kadar tüm detaylar, lezzetli sonucu garantiliyor.

19 Kasım 2025

Baldo Pirinçle İnanılmaz Lezzetli Sütlaç Tarifi


Baldo pirinç, nişasta oranı yüksek ve yapışkan dokusuyla sütlaç için mükemmel bir tercihtir. İşte tam kıvamında, lezzetli bir sütlaç tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu (veya buğday nişastası)
  • 1 çay bardağı su
  • Tarçın (servis için)

Yapılışı:


  • Baldo pirinçleri güzelce yıkayın ve 10 dakika kadar ılık suda bekletin
  • Pirinçleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın
  • Haşlanmış pirinçlere sütü ekleyin ve kaynamaya bırakın
  • Ara ara karıştırarak pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Pirinç ununu bir çay bardağı suyla ezin ve topak kalmayacak şekilde sütlaca ekleyin
  • Şekeri ve vanilyayı ilave edip 5-10 dakika daha pişirin
  • Sütlaç koyulaştığında ocaktan alın
  • Kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğutun
  • Üzerlerini tarçınla süsleyip buzdolabında iyice soğutun

Püf Noktaları:


  • Pirinçleri önceden haşlayarak daha kıvamlı bir sütlaç elde edersiniz
  • Sütlacı ara ara karıştırarak dibinin tutmasını önleyin
  • Soğudukça kıvamı koyulaşacağı için ocaktan aldığınız kıvam biraz daha akışkan olmalı
  • İsteğe bağlı olarak fırında üzeri kızartılarak da servis edilebilir

Bu tarifle baldo pirinçten harika kıvamlı, nefis bir sütlaç yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Sütlaç Tarifi
Sütlaç Tarifi
;