İki kilo süt ile yapılacak sütlaç, gerçekten de 8-10 kişilik bir tatlı sunumu sağlıyormuş. Bu kadar kişi için yeterli olması, özellikle kalabalık misafirliklerde çok pratik bir çözüm. Sütlaç yapımındaki adımların detayları da oldukça faydalı. Pirinçlerin iyi haşlanması ve taze süt kullanılması gibi noktalar, lezzet açısından ne kadar önemliymiş. Ayrıca, servisten önce üzerine tarçın ya da fındık serpmek, hem görsel açıdan zenginlik katıyor hem de tatlıya farklı bir aroma ekliyor. Sizce, bu tür geleneksel tatlılar misafirler için neden bu kadar özel?
İki kilo süt ile yapılacak sütlaç, gerçekten de 8-10 kişilik bir tatlı sunumu sağlıyormuş. Bu kadar kişi için yeterli olması, özellikle kalabalık misafirliklerde çok pratik bir çözüm. Sütlaç yapımındaki adımların detayları da oldukça faydalı. Pirinçlerin iyi haşlanması ve taze süt kullanılması gibi noktalar, lezzet açısından ne kadar önemliymiş. Ayrıca, servisten önce üzerine tarçın ya da fındık serpmek, hem görsel açıdan zenginlik katıyor hem de tatlıya farklı bir aroma ekliyor. Sizce, bu tür geleneksel tatlılar misafirler için neden bu kadar özel?
Cevap yaz