Sütlaç yaparken kullandığınız malzemelerin oranları gerçekten çok önemli. 1 kg süt ile 100-150 gram pirinç kullanmak, tatlının kıvamı açısından kritik bir etken gibi görünüyor. Peki, bu oranları değiştirirsek örneğin daha az pirinç kullanırsak, sütlaçın kıvamı nasıl etkilenir? Ayrıca, şeker miktarının da tat üzerinde belirgin bir etkisi olacağını düşünüyorum. Şeker oranını artırmak veya azaltmak, tatlılığını nasıl etkiler? Bu konuda deneyimleriniz var mı?
Sütlaç yaparken kullandığınız malzemelerin oranları gerçekten çok önemli. 1 kg süt ile 100-150 gram pirinç kullanmak, tatlının kıvamı açısından kritik bir etken gibi görünüyor. Peki, bu oranları değiştirirsek örneğin daha az pirinç kullanırsak, sütlaçın kıvamı nasıl etkilenir? Ayrıca, şeker miktarının da tat üzerinde belirgin bir etkisi olacağını düşünüyorum. Şeker oranını artırmak veya azaltmak, tatlılığını nasıl etkiler? Bu konuda deneyimleriniz var mı?
Cevap yaz